Отидете в начална страница
OUR AMBASSADORS

Запознайте се с Амелия: От часовете по физкултура в училище до успехите на средни дистанции в леката атлетика

Запознайте се с Амелия: От часовете по физкултура в училище до успехите на средни дистанции в леката атлетика
Evangeline Howarth
Писател и редактор2 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Твърде лесно е да се откажете от мечтите си и да правите това, което всички правят. Трудно е да кажете “не” на вечерните излизания и да ходите на тренировки рано сутрин.

Понякога това е достатъчно да се откажете напълно.

Една спортистка и млада спортна надежда е била на косъм да направи точно това.  

Състезателката на средни дистанции и учителка по физкултура, Амелия, почти се е отказала от леката атлетика завинаги. 

“Процента момичета, които се отказват е много по-висок от този на момчета и аз щях да направя точно това в един момент” - обяснява тя.

“Чуствах се, сякаш съм изгубила всичко”

След като си взема определено време почивка осъзнава, че не й липсват само тренировките, но и част от нейната идентичност и чувство за принадлежност.

Чуствах, че съм изгубила всичко: отбора, треньорите, приятелите...И нямах нищо, към което да се стремя и да очаквам

Но защо, когато нещо означава толкова много за нас, все пак се изкушаваме да го оставим? За Амелия, това е поддаването на краткосрочни разсейващи фактори като излизането и ходенето на партита с приятели.

“Тогава това беше ново за мен и ми се струваше толкова забавно. Всичките ти приятели са там, забавляваш се, след това откриваш и момчетата… но след време става еднообразно и спорта започва да ти липсва.”

Как е решила каква цел да преследва? Всичко се свежда до един разговор, който е провела с брат си.

“Ако ти харесва, тогава знаеш какво да правиш”

И така е направила. 

Сега Амелия тренира по три пъти на ден, преследва мечтата си един ден да се състезава на най-високо ниво и вече е горд притежател на златен медал след представяне на страната си.

“Обичам това и осъзнах, че не искам да спирам и наистина много, много искам да направя нещо значимо от това.”

Въпреки че почти е изгубила верния път, Амелия е благодарна за този период на несигурност.

“Това е урок от живота. Става въпрос за това да преодолееш онази психологическа бариера и да можеш да не обръщаш внимание на всички неща, които те разсейват и да се фокусираш над нещото, което най-много обичаш, защото то винаги ще е част от живота ти.”

“Трябва много да се потрудиш”

Това не означава, че състезанията сега са лесни за Амелия. Да бъдеш на върха на всеки спорт означа дълги часове тренировки и много жертви, за да стигнеш до там.

“Трябва много да се потрудиш, да си непоколебим и да работиш усилено, за да се стигне до това ниво.

Заключение

Амелия е пример за това как трябва да преследваме това, което нистина искаме и как то може да ни отведе до успеха. Въпреки това, трябва наистина да го искате и да работите усилено, за да успеете.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein