Отидете в начална страница
OUR AMBASSADORS

Запознайте се с Джейми: Декоратор извън терена, победител на терена

Запознайте се с Джейми: Декоратор извън терена, победител на терена
Myprotein BG
Писател и експерт3 години Ago
Вижте профила на Myprotein BG
Джейми Кларк не е средностатистически футболен играч, нито пък средностатистически човек. Джейми има слухово увреждане и когато е бил на 6 години е получил един от първите кохлеарени импланти. В следствие на това нападателят казва, че е бил подценяван цял живот.Но тези, които са направили грешката да се усъмнят в Джейми или таланта му с топката много са сгрешили.Астън Вила е един от клубовете, които са проявили интерес към Джейми в миналото. Въпреки че, не е станал топ играч в професионалния английски футбол, той все пак е постигнал кариера за уважение. 

"За мен не съществуваше нищо друго. Винаги е бил само футбола, мисля за него всеки ден. 

Аз живея за футбола, дишам за него. Той е моята страст."

Джейми е представлявал Великобритания и Англия и е участвал в Световната купа за глухи хора и Дефлимпийските игри (Световни тихи игри). Успехите му не свършват дотук, той е удостоен с честта да бъде капитан на националния отбор, когато е на 26 години докато играе на Европейските първенства в Германия.Играе редом с приятели футболисти със слухови увреждания в представителни състезания и в момента е в списъците на Евесхам Юнайтед и се състезава срещу други играчи, които нямат никаква форма на увреждане.
Нападателят, не просто постига високи резултати в цифри, той процъфтява и вярва, че това, че е със слухово увреждане всъщност му дава предимство пред много други играчи, тъй като има по-добро зрение, което му служи като шесто чувство. 

Когато играя с играчи, които чуват или с цял отбор от такива играчи, те разчитат на очите и ушите си, но аз не чувам абсолютно нищо и разчитам само на очите си. Имам по-добро зрение от другите играчи.

Когато не играе футбол Джейми вероятно говори за спорт докато работи с баща си като бояджия и декоратор. Това е работа която някои може да смятат за “скучна”, но Джейми изпитва голямо удовлетворение в това да направи клиент щастлив и да работи по начин, който подкрепя и допълва неговата любов към футбола.

Постиженията на Джейми на терена са свидетелство за силата на амбицията и възнаграждението от отдадеността към една страст. Той е пример за всички нас как не трябва да оставяме нашите ограничения, които другите виждат в нас да определят това какви сме и винаги да се стремим да постигаме повече. 

 

Myprotein BG
Писател и експерт
Вижте профила на Myprotein BG
myprotein