Отидете в начална страница
Хранене

Колко калории пием ?Разберете сега

Колко калории пием ?Разберете сега
Ricardo Esposito
Писател и експерт7 години Ago
Вижте профила на Ricardo Esposito

Да се придържаме към диета отнема доста планиране и силна воля, но дали се сещаме да мислим за напитките, които приемаме – алкохолни и безалкохолни и това възможно ли е именно те да провалят плановете ни и цялата ни работа в и извън залата?

Вино тук-там заедно с някое и друго безалкохолно не са чак такъв проблем, но постоянното включване на безалкохолни напитки може да ни попречи да намалим процента на телесни мазнини. Всъщност мнозинството напитки, които приемаме, с изключение на водата съдържат много въглехидрати и излишни калории. И не само, че ви пречат да постигнете фитнесцелите си, но са заплаха за здравето на организма ни.

И така кои напитки да избягваме? Тази статия ще ни даде насоки!

Алкохолът и калориите

WIne

Любимецът на нацията. Има дебат дали няколко питиета ще попречат на фитнес целите ни, но дали наистина няколкото питиета през уикенда са безвредни в този смисъл?

Типична бира съдържа 250 ккал, подобно на парче пеперони пица. Така, че виждате, че нещата се натрупват.

Стандартна бутилка 330 мл алко-поп съдържа подобно количество калории като три чаени бисквитки, а 125 мл вино съдържа 126 калории.

Ако искате да говорим за аклохолно питие, защо не си вземем Джин и Тоник?

Имат по-малко калории поради газираната вода, а и тя ще държи тялото ви хидратирано.

Питие Калории
Джин/водка и тоник 126
Бутилка вино 555
Халба бира 240-255
Халба сайдер 180-250
1 шот ракия/бренди 110

Газирани напитки / Захар

Според изследване газираните напитки довеждат до 184 000 смъртни случая на година.

Като оставим тези данни настрани, газираните напитки са с голямо съдържание на калории. Бутилка Кока-Кола съдържа 240 ккал и масивните 65 грама захар. Базирано на диета от 2000 калории дневно, това са 22% от дневния ви калориен прием само от едно питие.

Ако сте на диета с малко калории, може много лесно да видите как газираните напитки ще ви попречат за достигането и поддържането на калориен дефицит и загуба на мазнини.

Газирана напитка Калории Захар
Regular Orange fruit shoot 130 2.2g
1 Red Bull can 250ml 114 27.5g
Ribena Carton 200ml 86 30g
Irn Bru Can 330ml 141 34.7g
Coca Cola can 330ml 139 35g
Lucozade Orange Energy 380ml 236 43.6g

Ползи от висококалорийните напитки?

Ако търсите да повишите броя на калориите, които приемате напитките може да са добър избор. Може да прибавите малко протеин към водата си, за да я направите по-ароматна, а и да приемете малко аминокиселини с нея. Домашните смутита са също чудесна идея, може да си ги направите вкъщи без да ходите до магазина и да купувате други продукти, а и е много по-здравословно.

Опитайте се да си направите сами шейк, заместващ хранене.

Заключение

Болшинството от случаите е добре да избягвате газираните напитки, особено ако сте на нискокалорийна диета, тъй като те са пълни със захари.

Висококалорийните шейкове са подходящи за тези, които искат да натрупват маса.

Запомнете, че е по-добре да се поддържате хидратирани чрез вода. Далеч по-полезна е в караткосрочен и дългосрочен план, отколкото да се тъпчете с напитки, съдържащи захар.

Ricardo Esposito
Писател и експерт
Вижте профила на Ricardo Esposito
myprotein