Отидете в начална страница
recipes

Салата с пиле в сос Бъфало и макарони 

Салата с пиле в сос Бъфало и макарони 
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Пилето със сос Бъфало ще промени разбиранията ви за пилешко месо завинаги. 

Искате да разнообразите обяда си? Тогава качете ястията си на следващото ниво като приготвите тази рецепта със страхотни макроси! Освен това, тя е супер лесна и ще стане за нула време. Доверете ни се, когато ви казваме, че Бъфало соса прави всичко по-хубаво. 

Искате да качите килограми? Няма проблем! Добавете 150-200 грама макарони към всяка порция. 

 

Съставки 

Порции: 3 хранения 

За макароните: 

  • 160 г сготвени макарони 
  • 3 сготвени пилешки гърди  
  • 2 стебла целина
  • Шепа чери домати 
  • 1 жълт пипер/камба 
  • 2 с.л. нискомаслен сос Ранч 
  • Голяма шепа смесена салата  

За соса “Бъфало”: 

  • 175 мл сос Пери-Пери  
  • ½  ч.л.  чесън на прах 
  • 4 с.л. нискомаслено масло  
  • Щипка сол 
 

Начин на приготвяне 

  1. Сложете една тенджера на котлон на средно силен огън. Добавете Пери-Пери соса и чесъна на прах. Гответе около 2 минути и след това добавете масло и сол. Гответе още 5 минути, като разбърквате от време на време. Махнете от котлона и оставете да се охлади за няколко минути.  
  2. Нарежете целината, доматите и чушките/камбите на средно големи парчета и след това накъсайте пилешкото с вилици. Сложете всичко в голяма купа заедно с макароните. 
  3. Добавете соса Бъфало и разбъркайте всички съставки в купата. Разделете на 3 порции и поставете в контейнери за храна. Може да добавите малко ранч сос и да сервирате с шепа смесена салата или с друга ваша любима салата. Съхранявайте в хладилник до 3 дни. Може да му се насладите топло или охладено. 

Проверете макросите на ястието по-долу! 

Хранителна информация

Калории485
Общо мазнини20g
Общо въглехидрати30g
Протеин49g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein