40% НАМАЛЕНИЕ НА ПОЧТИ ВСИЧКО | КОД: IMPACTBG
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 75ЛВ

Myprotein Supplements

BMI Калкулатор

Използвайте нашия калкулатор, за да изчислите вашия основен индекс на метаболизма

Изчислете вашия основен метаболичен индекс

Индексът на телесната маса или ИТМ е измерване, използвано за определяне дали сте в рамките на здравословно тегло за вашия ръст.
Gender

Вашите ИТМ резултати

Тегло под нормата (ИТМ по-малко от 18,5)

Нормално тегло (ИТМ 18,5 - 25)

Наднормено тегло (ИТМ 25 - 30)

Затлъстяване (ИТМ по-голямо от 30)

Идеално тегло според височината ви


Какво представлява ИТМ?

Разделяйки теглото си на вашата височина, ИТМ изчислява диапазона на теглото, в който в момента се вписвате, независимо дали сте "поднормено", "здравословно" тегло, "наднормено тегло" или "затлъстяване" за вашия ръст. ИТМ често се използва, за да помогне на медицинските специалисти да оценят риска от хронично заболяване на пациент. Моля, обърнете внимание: вашият ИТМ работи само върху теглото и не може да ви каже дали носите твърде много мазнини, тъй като не може да определи разликата между излишната мазнина, мускулите или костите.

Разбиране на вашия BMI резултат (поднормено тегло)

Диапазон на ИТМ с поднормено тегло: Под 18.5

Желаете да изградите мускули? Изтеглете Ръководството за изграждане на мускулите безплатно, за да улесните тренировките и храненето си. Препоръчваме ви се консултирате с лекар, преди да предприемете големи промени в диетата и тренировъчния си режим.

Разбиране на вашия ИТМ резултат (здравословно тегло)

Диапазон на ИТМ за здравословно тегло: 18,5 - 25

Вие сте със здравословно тегло, така че няма нужда да губите или наддавате. Ако обаче искате да увеличите мускулната си маса, изтеглете Ръководството за тонизиране безплатно, за да улесните тренировките и храненето си. Препоръчваме ви консултация с лекар, преди да предприемете големи промени в диетата и тренировъчния си режим.

Разбиране на вашия BMI резултат (наднормено тегло)

Диапазон на ИТМ с наднормено тегло: 25 - 30

Желаете да отслабнете? Изтеглете Ръководството за отслабване безплатно, за да улесните тренировките и храненето си. Препоръчваме ви да видите лекар, преди да предприемете големи промени в диетата и режима си на обучение.

Разбиране на вашия ИТМ резултат (затлъстяване)

Диапазон на затлъстяване на ИТМ: Над 30

Искате да отслабнете? Изтеглете Ръководството за отслабване безплатно, за да улесните тренировките и храненето си. Препоръчваме ви да видите лекар, преди да предприемете големи промени в диетата и тренировъчния си режим.

Купете продукти според целите си Купете продукти според целите си Купете продукти според целите си Купете продукти според целите си

Разбиране на Вашия ИТМ:

Вместо да се притеснявате за числата на кантара. Използвахме височината и теглото ви, за да изчислим индекса на телесната си маса (ИТМ), за да разберем в кой диапазон на тегло се вписвате.


Диапазони на ИТМ:

Под 18.5 - Вие сте в категория поднормено тегло. Това може да е знак, че не се храните достатъчно или посочвате възможни медицински състояния. Вашият лекар може да ви помогне, ако имате притеснения относно наднорменото тегло.

18.5 до 24.9 - Това е диапазонът на здравословното тегло. Продължавайте с добрата работа!

25 до 29,9 - категория с наднормено тегло. Може да носите излишна мазнина или да имате голямо количество мускули. Винаги е най-добре да изградите здравословни навици, като да се храните здравословно и да сте по-активни.

30+ - Диапазонът на затлъстяване. Може да има няколко причини, поради които сте в тази категория, опитайте се да се уверите, че живеете здравословен начин на живот, като се храните здравословно и сте по-активни.

Точност на ИТМ:

ИТМ отчита височината и теглото ви, за да ви постави в диапазон на здравословно тегло. Калкулаторът обаче не е в състояние да направи разлика между мускулна маса и мазнините. Така че, ако носите голямо количество мускули - което е по-плътно от мазнините, може да сте поставени в категорията с наднормено тегло или затлъстяване.


Калкулаторът на ИТМ също не е в състояние да вземе предвид вашата възраст, пол, етническа принадлежност или ако сте бременна, затова препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар или медицински специалисти, ако имате притеснения относно теглото си.