Органични какаови бутони
Органични пресирани какаови бутони
Какво представляват?
Съдържащи множество активни субстанции, какаовите зърна са суровата база за създаването на шоколада. Произлизащи от тропичния климат на Южна Америка, дървото Theobroma cacao е считано за свещено сред племената на маите и ацтеките. Сами по себе си какаовите зърна са суперхрана , тъй като съдържат разнообразни нутриенти. Произведени от фермери на органични храни и събирани на ръка и са подлагани на ферментация, за да се намали тяхната естествена горчивина. Какаковата маса се получава като зърната се пресоват, до какаова паста. Пастата се стопява, за да се получи какаова маса, която после се охлажда и пресова, за да се получат какаовите бутони. Organic Cacao Liquor Buttons са сертифицирани като органични от The Soil Association с код GB-ORG-05.
Какви са ползите?
Какаовата маса е храна с много приложения. Може да се ползва в напитки, десерти, конфекция. Просто добавете подсладители и ползвайте, както бихте използвали обикновения шоколад за готвене.
Често купувани заедно
