Органично какао
Какво представлява Оrganic Cacao Powder?
Растящо в тропическия климат на Южна Америка, дървото Теоброма какао се счита за свещенно сред маите и ацтеките. Отглеждани в органични ферми, какаовите зърна въплъщават чудесен източник на минерали. Добивани като в пашкули, суровите семена биват подбирани и ферментирани, с цел намаляване на естествената им горчивост. След почистване чиста вода, сухите зърна биват обелвани и сърцевината им бива изваждана, счуквана, за да се получат “парчета”. Те биват смилани до получаването на какаова паста. Мазнината от пастата бива екстрахирана от твърдата част и остатъка бива смилан на фин какаов прах. Органично какао е сертифициран като органичен от The Soil Association с код GB-ORG-05.
Какви са ползите?
Органично какао е с високо съдържание на фибри и съдържа всичките три главни нутриента - протеин, въглехидрати и мазнини. 10 грама Органично какао е също така източник на калий, фосфор, магнезий, желязо, мед и манган.
Желязо
Допринася за нормалната когнитивна функция, формирането на червените кръвни клетки, хемоглобина, кислородния метаболизъм и намалява умората и отпадналостта.
Магнезий
Намалява умората и отпадналостта, поддържа електролитния баланс и нормалното функциониране на нервната система.
Калий
Допринася за нормалното мускулно съкращение, функционирането на нервната система и поддържаето на кръвното налягане в здравословните норми.
Фосфор
Допринася за енергийния метаболизъм, правилното функциониране на клетъчните мембрани и поддържането на здрави кости и зъби.
Мед
Медта допринася за поддържането на здрави съединителна тъкан и имунна система.
Манган
Манганът спомага правилното формиране на съединителната тъкан.

Често купувани заедно
