Отидете в начална страница
Nutrition

Наръчник за хранене за добър тонус

Наръчник за хранене за добър тонус
Joni McMullen
Писател и експерт2 месеца Ago
Вижте профила на Joni McMullen

Решили сте, че искате да се стегнете и да имате по-добър тонус на тялото, но не знаете от къде да започнете? Ние сме подготвили всичко, от което може да се нуждаете, за да ви помогнем във вашия път към постигане на успеха.  

Започнете ударно със съветите на нашия експертен личен треньор, който ще ни предостави детайлен наръчник за стягане на тялото и поддържане на добър тонус. Можете да изготвите сами вашата кошница с продукти, която ще ви помогне да изградите мускулна маса за нула време. В нея може да включите протеини на прах, вкусни барчета, закуски и предтренировъчни бленди. 

Tone Up Build Your Own Bundle
 

Съвети за стегнато тяло и добър тонус  

Ето и няколко полезни съвета относно това как да се стегнете и да постигнете добър общ тонус на тялото. Те засягат теми като тренировки, хранене и добавки. 

1)Защо високопротеиновата закуска е толкова важна

Приемът на много протеин е от ключово значение за постигането на тренировъчните ви цели. Нашият диетолог обяснява в статията защо една високопротеинова закуска е толкова важна за добрия старт на деня. 

Why A High-Protein Breakfast Is So Important

2)Бъдете сити и доволни в калориен дефицит | Диетолог споделя най-добрите храни

Калорийният дефицит може да бъде един успешен начин да се стегнете и да качите чиста мускулна маса. Ричи обяснява кои са най-добрите храни, които ще ви заситят по време на вашето пътешествие към по-силно тяло. 

Feel Full & Satisfied In A Calorie Deficit | Nutritionist Shares Best Foods  

3)Алтернатива на суроватъчния протеин за калорийно съобразно изграждане на мускули

Нашият диетолог обяснява какво са EAA и защо може да са подходящи за нас, когато искаме да стегенем тялото. 

4)9 Предтренировъчни храни за ударна тренировка

Търсите ли нещо, което ще подобри представянето ви във фитнеса? Няма нужда да търсите повече, защото в тази статия сме ви изготвили 9 предтренировъчни хранителни добавки, които ще ви дадат сила и енергия да смажете тренировките. 

9 Pre-Workouts To Fuel A Sweaty Session 

5)20-минутна HIIT тренировка вкъщи | Без екипировка

HIIT тренировките са идеален начин да напрегнете и ангажирате цялото си тяло. В тази тренировка не се изисква никаква екипировка, затова лесно можете да я направите вкъщи в удобно за вас време. 

20 Minute HIIT Workout At Home | No Equipment Workout  

6)Тренировъчна програма за начинаещи | започнете силови тренировки за по-добро настроение

Ако не сте сигурни как да изградите тренировката си, за да посигнете целите, които сте си поставили, тогава разгледайте нашата статия, в която ще откриете примерна тренировъчна програма за изграждане на мускулна маса. 

Gym Split For Beginners | Start Strength Training For Improved Mood 

7)Разнообразете обяда си с 6 рецепти за салати 

Приготвянето на храна никога не е било по-лесно и забавно! То е сигурен начин да си набавите нужните макронутриенти. Изпробвайте някоя или всички 6 рецепти за салати, които ще разнообразят деня ви. 

Spice Up Your Lunches With 6 Salad Recipes From 58p 

8)Започнете деня ударно с 8 високопротеинови закуски

Няма нищо по-добро от това да знаете, че сте приели количеството протеин, което сте си поставили за цел още преди обяд. Опитайте нашите рецепти за високопротеинови закуски, за да започенете деня с пълна сила. 

8 High-Protein Breakfasts To Start Your Day Right 

Често задавани въпроси 

Трябва ли ми тренировъчен и хранителен план, за да вляза във форма? 

Да, важно е да имате добър хранителен режим, за да влезете във форма. Правилното хранене е един от най-предизвикателните аспекти на изграждането на мускулна маса или загубата на мазнини. Нашият наръчник за придаване тонус на тялото ще ви помогне да постигнете успех, включително чрез съвети от диетолози и експерти по храненето.    

Кои хранителни добавки помагат за чистене на мазнини и тонизиране на тялото?  

Най-важните неща, които трябва да знаете, ако искате да влезете в добра форма, е значението на калорийния дефицит. Това означава прием на по-малко калории отколкото изгарят всеки ден. Той може да се постигне чрез комбинация от правилно хранене и тренировки. 

Хранителните добавки могат да бъдат много полезни в този случай. Някои от най-добрите хранителни добавки за постигане на добър тонус са диетичните протеинови бленди, BCAA, Л-карнитин и екстракт от зелен чай. Те всички лесно могат да се прибавят към вашия здравословен хранителен режим и тренировъчна програма, за да ви помогнат да постигнете целите си.  

Как да стегна гръдните мускули? 

За да стегнете мускулите на гърдите, трябва да включите разнообразие от тренировки към тренировъчната си програма, за да можете да развиете мускулите на горната част на тялото. Някои полезни упражнения за развитие на гърдите са: повдигане на щанга/дъмбел от лег, флайс за гърди с дъмбел, кросоувър и други. 

Вероятно е добра идея да приемате креатин, ВСАА, бета-аланин и протеинови хранителни добавки, за да получите максимума от тренировките си. 

Мога ли да се стегна карайки велоаргометър? 

Тренировките с велоаргометър са чудесен начин да изгорите калории, докато в същото време подпомагате здравето на кардиоваскуларната система. Тези тренировки са с ниско въздействие и могат да бъдат достатъчно интензивни, за да поддържате добра и тонизирана мускулна маса, докато отслабвате чистейки мазнини. 

Карането на колело навън също може да ви помогне да изградите физическа сила, издръжливост и да тонизира мускулите ви. 

Как да стегна ръцете? 

Стегнете мускулите на ръцете като се фокусирате над изграждането на мускулна маса чрез комбинация от оформящи тренировки за ръце и правилно хранене. 

Някои от най-ефективните тренировки включват бицепсово сгъване, екстензии над глава, сложни съставни упражнения, като повдигане на тежест от лег и други. Тези упражнения ще ви помогнат да  изградите добре оформени мускули на горната част на тялото и ще подсилят мускулите на ръцете. 

Колко време отнема на тялото да се тонизира? 

Няма една определена универсална формула за това колко дълго време отнема да тонизирате и стегнете тялото си. Въпреки това с добър тренировъчен план и правилния хранителен режим, можете да започнете да виждате резултати след няколко седмици. 

Приемът на хранителни добавки като креатин, ВСАА, бета-аланин и протеин може да ви помогне да изградите мускулна сила и маса. Но запомнете, че хранителните добавки не са заместители на правилното и разнообразно хранене и тренировки. 

Мога ли да се стегна за 30 дни? 

Хранителните добавки могат да ви помогнат да постигнете целите си по-бързо, но е по-добре да поддържате по-устойчив подход, за да можете да запазите постигнатото във времето. Един добре структуриран план може да ви помогне да постигнете резултати, които ще траят много повече от 30 дни. 

Заключение 

Ако искате да тонизирате тялото ще трябва да се научите да се храните правилно според целите си и да си изградите добър тренировъчен режим.  

Нашият наръчник ви предоставя всички нужни съвети и трикове за постигането на целите, които сте си поставили. Всичко останало зависи от вас, а ние знаем, че вие ще се справите. 

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Joni McMullen
Писател и експерт
Вижте профила на Joni McMullen
myprotein