Отидете в начална страница
OUR AMBASSADORS

Запознайте се с Луси: Да преобърнеш тревожността с главата надолу с тъмблинг гимнастика

Запознайте се с Луси: Да преобърнеш тревожността с главата надолу с тъмблинг гимнастика
Myprotein BG
Писател и експерт3 години Ago
Вижте профила на Myprotein BG

4-годишната Луси Колбек е израснала като необщително, затворено в себе си дете, което е страдало от силно притеснение и заекване. Търсейки нещо, с което да се разсейва, Луси намира отдушник в гимнастиката и по-специално в тъмблинга 

Сега, заедно с новия си трамплин в задния двор, тя ни разкава за това какво е постигнала в гимнастиката и за препядствията, които е преодоляла. Ето каква е историята на Луси. 

 

“Следващата най-добра спортистка” 

Когато е била на 10, таланта на Луси е забелязан от треньор по тъмблинг по време на тренировка по гимнастика. Тя ясно си спомня предложението, което треньорът е отправил към нея: “ако се пробваш в тъмблинга, ще те направя “следващата най-добра спортистка”. 

Този треньор спазил обещанието си и след повече от десетилетие прекарано в тренировки по гимнастика Луси се е състезавала за Великобритания, печелила е отличия като Изключителен атлет на годината през 2016 и сребърен медал през 2015 на Световния шампионат по гимнастика. В допълнение към всички тези невероятни постижения Луси казва, че трениворките са я накарали да бъде по-добра версия на себе си по време на развитието на кариерата си.  

“Сега се притеснявам за неща извън гимнастиката” 

Нейният път не е бил без пречки. Луси е страдала от нещо, което тя нарича “психологическ блокада” през цялата си кариера. За пръв път й се случва, когато е на 18 и след това тази психологическа блокада й създава притеснения относно определени нейни способности в спорта. Това засяга не само способността й да тренра, но и личния й живот. 

Извън залата, Луси обяснява, че колкото повече се тревожи, толкова по-силно става нейното обсесивно-компулсивно разстройство. Понякога до толкова, че изпада в паника, че ако не докосне масата чертири пъти тогава нещо лошо може да се случи на нея или на семейството й. Луси пордължава да работи върху разрешаването на проблемите си, приемайки, че те винаги ще съществуват в ума й до някаква степен, но фокусирането се върху това да приема всеки ден, такъв какъвто е, добър или лош, й помага изключително много. 

“Любовта е любов; тя няма граници” 

След като се връща от САЩ след турне на цирк дю Солей в началото на пандемията, Луси прекратява състезателната си гимнастическа кариера, въпреки че се надява някой ден да се завърне, просто заради удоволствието от спорта. 

За сега тя прекарва времето си като треньор по гимнастика за деца няколко пъти седмично, също така работи в сферата на търговията на дребно, пише блогове за спорта, живота и темата за ЛГБТ+ връзките в спорта. В последната си блог статия Луси пише за нейните възгледи относно любовта без етикети и нейния опит свързан с откриването си пред семейството и приятелите си в общността на гимнастиката.  

Заключение 

Луси е постигнала невероятни успехи въпреки предизвикателствата изпречили се на пътя й. Също така инициира разговори относно еднополовите връзки в спорта. Луси и Myprotein са обединени от амбицията да постигнат най-доброто от всеки един ден и да подобрят приобщаването в обществото. 

Myprotein BG
Писател и експерт
Вижте профила на Myprotein BG
myprotein