Отидете в начална страница
Nutrition

Бурито за закуска, което можете да оставите във фризера за седмица

Бурито за закуска, което можете да оставите във фризера за седмица
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Пригответе това бурито за закуска, с която може да добавите вкус към делничните си утрини.

Тази здравословна рецепта за бурито е перфектна за бърза закуска за цяла седмица. Просто сложете готовите буритос във фризера и си вземайте по едно всяка сутрин. 

Можете да промените съставките според вкуса си, а това ще ви помогне да контролирате количесвото и вида на храната, която приемате. Искате да добавите чоризо? Няма проблем. Хапват ви се малко пържени картофки? Добавете ги! 

Порции: 5 (можете просто да удвоите съставките, за да направите достатъчно количество за закуска за двама човека). 

breakfast burrito

Съставки 

  • 150 г дългозърнест или кафяв ориз (тегло в сухо състояние) 
  • 100 г нарязани домати от консерва 
  • 1 голям бял лук (добре нарязан) 
  • 10 средно големи яйца или 250 мл сурови белтъци 
  • 10 наденички с ниска масленост (нарязани на 1 см кубчета) 
  • 125 г чедър или мексикански кашкавал с намалена масленост (настърган) 
  • 250 г черен боб от консерва 
  • 1 с.л. морска сол, черен пипер или пушен червен пипер 
  • 5 пълнозърнести питки тортила
  • 50 г нарязани халапеньо 

Метод на приготвяне 

1) Първо, сварете ориза. Сложете сухия ориз в голяма тенджера. Добавете 200 мл студена вода и нарязаните домати. След като водата започне да ври намалете силата на котлона, сложете капака на тенджерата и оставете да къкри така за 10-15 минути докато ориза поеме цялата течност. 

2) Докато чакате ориза да се сготви, пригответе останалото. Сложете голям тиган с незалепващо покритие на средно загрят котлон и добавете малко кокосово масло. След като се разтопи кокосовото масло, добавете нарязания лук и гответе за 3-4 минути, докато лука покафенее.  

3) Добавете нарязаните наденички и черен боб в тигана заедно с червения пипер, солта и черния пипер. Запържете за 3-4 минути, докато станат хрупкави. След като са готови сложете ги в купа и ги оставете настрани. Върнете тигана на котлона. 

4) След като са готови наденичките, изпържете яйцата. Счупете яйцата в купа с малко сол и пипер и разбийте с вилица. Изсипете сместа в тигана. Пържете за 3-4 минути, бъркайки докато яйцата станат готови. След като са готови яйцата, сложете ги в купа. 

5) Когато всички компоненти са готови, пригответе буритото. Сложете една тортиля на равна повърхност и разпределете ориз в средата й като линия, оставете празно място около краищата. Добавете наденичките, лука и черния боб отгоре, след това яйцата и настъргания кашкавал. Накрая сложете халапеньо. 

6) Сгънете буритото. Сгънете тортилята на две, след това сгънете долната част до средата. Завийте плътно нагоре и навътре към отворения край на буритото и продължете да завивате, докато не получите добре стегнато бурито.  

7) Време е да замразите буритото. Увийте всяко бурито във фолио и го сложете във фризера. 

8) Когато сте готови можете да се насладите на едно здравословно бурито за закуска. Просто вземете, разопаковайте буритото и го стоплете за около 2 минути в микровълновата или докато не стане топло. Добавете половин нарязано авокадо, пожелание. 

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein