Отидете в начална страница
training

Тренировки по време на почивка: всичко, което трябва да знаете 

Тренировки по време на почивка: всичко, което трябва да знаете 
Myprotein BG
Писател и експерт8 месеца Ago
Вижте профила на Myprotein BG

Лятото е за много хора означава, че ще потеглят на заслужена почивка. Прекарването на време със семейство и приятели винаги е приятно, но има само един проблем особено за тези от вас, които обичат да тренират... Да тренираш или да не тренираш? Това е въпросът. 

Решението е трудно за взимане, затова някои от съветите в тази статия могат да ви помогнат да решите дали да продължите да тренирате или да си починете. 

     

Трябва ли да тренирате по време на почивка?  

Най-важното е да запомните коя е основната ви цел и защо точно тренирате. След това се запитайте дали тези причини и цели надделяват над нуждата ви от почивка и релакс.  

В зависимост от целите ви, може да откриете добри причини да продължите да тренирате или да оставите тренировките и да се насладите на почивката си. 

3 причини да не тренирате: 

Възстановяване Почивките най-често са момент, в който да се разтоварите от ежедневието и работата си. Това означава, че можете да дадете на тялото си малко почивка.Релакс Много хора ходят на почивки, за да се разнообразят и да излязат от ежедневната рутина на работата си. По този начин човек има времето да отпочине и релаксира. Използвайте тази възможност да се отпуснете, само за седмица или две.Време Може да нямате достатъчно време за тренировки понякога, особено, ако почивката ви включва планирани екскурзии. В такъв случай може да бъде трудно да отделите един час за финтеса. Затова не се натоварвайте, просто се насладете на времето си и разгледайте планираните забележителности. 

 

3 причини да тренирате: 

Съобразени цели Ако отивате на почивка, за да релаксирате и тренировките ви помагат да се отпуснете, тогава защо да не направите една сесия? Стига да имате желание, време и не се чувствате задължени да тренирате, няма нищо лошо в една тренировка.Рутина Структурираната рутина е нещо много важно за повечето хора. Въпреки че почивките са време да разнообразите рутината, с която сте свикнали, поддържането на някакъв елемент на структурирани дейности, е добра идея.Промяна на мястото  Понякога е приятно да изпробваме различни видове дейности и оборудване в тренировките. Малка промяна в това, с което сме свикнали, може да ви предостави допълнителна мотивация.
women running on the beach in trainers

Ще изгубя ли мускулна маса, ако не тренирам една седмица?  

Най-вероятно няма да изгубите мускулна маса, ако не тренирате за една седмица. Обикновено това отнема поне 10 дни. Въпреки това, може да забележите някои промени във физиката си.  

Те могат да включват намаляване на количеството вода в мускулите. Също така може да забележите промяна в стойката, поради липсата на ангажиране на мускули.  

Не трябва да се притеснявате за тези промени промени, защото те ще изчезнат веднага след като започнете отново да тренирате. Но ако искате, можете да направите няколко упражнения самостоятелно, за да стимулирате тялото да остане в добра форма. 

Ако не тренирам, как да поддържам прогреса по време на почивка? Не трябва само да тренирате, за да поддържате прогреса, който сте постигнали. Ето три начина да останете във форма докато сте на почивка.  

Бъдете активни Дори, ако не правите тренировки за цяло тяло, а просто сте средно активни, не трябва да правите драстични промени.Протеин Почивката е време за разпускане без притеснение, но вероятно би било от полза за вас да не нарушавате напълно режима си на хранене. Ако продължите да приемате достатъчно протеин по време на почивката си, можете да ограничите максимално загубата на мускулна маса.

Разтягане (стречинг)Тренирането обикновено помага за поддържането на добра гъвкавост на тялото. Без тренировки може да се чувствате по-сковани от обикновено. Само 5-10 минути са ви нужни, за да разтегнете мускулите и сухожилията на тялото, за да можете да се насладите максимално на почивката си. 

  

Бързи 20-минутни тренировки, които могат да се изпълняват в ограничено пространство по време на почивка 

Тези 20-минутни тренировки могат да бъдат изпълнявани по време на почивка и са перфектни, ако искате да тренирате, но нямате време, място или оборудване. 

Загрявка (20 секунди работа, 10 секунди почивка, 2 повторения):   

  • Високо вдигнати колене 
  • Скокове звезда 
  • Heel flicks  
  • Скейтър

Цяло тяло (12 повторения на упражнение, 3 серии, 1 минута почивка между сериите):  

  • Клекове 
  • Обратен напад 
  • Лицеви опори 
  • Кофички на пейка
  • Велосипедни коремни преси 
  • Планк (задръжте за 30 секунди)  

Разтягане:  

  • Четириглав бедрен мускул 
  • Глутеус 
  • Таз 

  

Заключение 

Почивките са време за разнообразяване на ежедневието и разтоварване, затова ако искате просто да се отпуснете, не се чувствайте виновни за това! Използвайте времето да позволите на тялото и ума си да се възстановят, за да можете да се чувствате добре, когато се върнете вкъщи.   

Но ако искате да отидете на фитнес и да тренирате, това е чудесно. Само запомнете, че почивката е много ползотворен период. Насладете й се! 

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Myprotein BG
Писател и експерт
Вижте профила на Myprotein BG
myprotein