30% ОТСТЪПКА | С КОД: 30BG
ДОПЪЛНИТЕЛНИ 5% ПРИ ПОКУПКА НА 2 АРТИКУЛА ОБЛЕКЛО!

Добре дошли в съблекалнята.
Домът на откровените разговори след тренировка.

Нашето психическо здраве е също толкова важно, колкото и физическото ни здраве. Но знаем, че някои трудности трудно се виждат.
Съблекалнята е свързана с обединяването на нашата общност, споделянето на истории, смях и изваждането наяве на това, което наистина ви притеснява.
Ние сме тук, за да ви подкрепяме по време на вашето фитнес пътуване на всяка крачка, защото сме по-силни заедно.

ДАРЕТЕ 5.40 ЛЕВА ЗА ВСЕКИ ЗАКУПЕН ШЕЙКЪР

Всеки път, когато зареждате тялото си, не забравяйте да зареждате ума си.

Работихме върху колекция от шейкъри за Световния ден на психичното здраве (10 октомври), която е създадена с оглед на това - всеки шейкър да представлява позитивност, спокойствие, сила или съживяване на духа. Споделеният проблем е проблем наполовина. И така, даряваме 5.40 лева от всеки продаден шейкър на ЕUFAMI (BGFami) , за да им дадем възможност да подкрепят повече хора, засегнати от психични проблеми.

Заедно сме по-силни!
KУПЕТЕ И ДАРЕТЕ

Шейкъри "Заедно сме по-силни"

Партньорство във връзка с психичното здраве

Горди сме, че можем да подкрепим вашето фитнес пътуване на всяка стъпка от пътя. Но ние искаме да подкрепим повече от вашето физическо пътуване, поради което работим в сътрудничество с организация за психичното здраве, за да можем да ви подкрепим и с вашето психическо благосъстояние.

Работейки в Обединеното кралство, Mental Health UK събира експерти от четири национални благотворителни организации за психично здраве, за да обучават обществеността за психичното здраве и да предоставят съвети, информация и подкрепа.

За повече информация, моля, посетете техния уебсайт: https://mentalhealth-uk.org/

ВЪПРОСИ
Важно е да се грижите за себе си, но не винаги имаме всички отговори.
И така, отговорихме на няколко въпроса, които може да имате относно психичното здраве.


1 на всеки 4 от нас са имали проблеми с психичното здраве през целия си живот (Източник: World Health Report, WHO, Женева, 2001).

Ето защо става все по-важно да се уверите, че споделяте и се свързвате с другите, ако имате проблеми с психичното здраве, тъй като има вероятност някой, когото познавате, да изпитва подобни притеснения.


Най-важното е да говорите с някой, на когото имате доверие. Независимо дали това е приятел, някой от вашето семейство, колега, личен лекар.

Може да е полезно да разберете малко информация за това, което изпитвате. Това може да ви помогне да получите някаква перспектива за това, което изпитвате, и да бъде началото на получаването на помощ.

Всичко зависи от връзката, която имате с този човек. Страхотно място да започнете е да покажете подкрепата си и да ги уведомите, че могат да говорят с вас, ако имат нужда. Или ги насърчавайте да търсят подходяща подкрепа.


 • Поддържайте връзка, говорете за чувствата си и помолете за помощ - Няма нищо по-хубаво от това да споделите с някого лице в лице и да проверите помежду си как се чувствате, но това не винаги е възможно.
 • Така че, не забравяйте да поддържате връзка с приятелите, семейството или колегите си - опитайте да им се обадите, да изпратите имейл или бележка или да разговаряте с тях онлайн.
 • Опитайте се да поддържате комуникационните линии отворени, особено ако имате чувството, че се борите - Разговорът за чувствата ви може да ви помогне да поддържате добро психическо здраве.
 • има местни служби, които да ви помогнат, ако смятате, че не можете да се споделите нито пред приятели, нито пред семейство
 • Бъдете активни - Редовните упражнения могат да бъдат от значителна полза за вашето психично здраве, тъй като поддържат всички жизненоважни органи, включително мозъка ви здрави. Физическите упражнения също могат да помогнат да заспите, да се концентрирате през деня и да повишите самочувствието си - което допълнително ви кара да се чувствате по-добре.
 • Хранете се добре - Подобно на всички останали органи в тялото ви, мозъкът ви се нуждае от здравословна, балансирана диета, за да получи необходимата комбинация от хранителни вещества, за да функционира и да остане здрав. Винаги се опитвайте да запомните, че диета, която е полезна за вашето физическо здраве, е добра и за вашето психично здраве.
 • Пийте алкохол отговорно - Може често да пием алкохол по различни причини, за да празнуваме с приятели. Но някои от нас пият, за да променят настроението си или когато се справят със страх или самота, но ефектът е само временен и не е добър начин да управлявате чувствата си.
 • Направете почивка - Независимо дали става въпрос за петминутна пауза от почистването на кухнята ви, излизането ви на разходка или уикенд, в който ще изследвате някъде нови места. Всички ние се нуждаем от малко време, за да се освободим от стреса и да имаме малко „време за мен“.
 • Направете нещо, което ви харесва - Ние всички имаме нещо, което обичаме да правим. Или имаме дейности, в които бихме могли да се загубим. Или може би има нещо, което сте обичали да правите в миналото?
 • Каквото и да е, наслаждавайки се на себе си, може да помогне да победите стреса. Освен това, ако ви харесва, има голям шанс да се справите добре и постигането на нещо, което да повиши самочувствието ви.
 • Приемете се такива каквито сте - знаем, че това може да се каже по-лесно, отколкото да се направи. И така, искаме да ви напомним, че всички сме различни. И е много по-здравословно да приемете това, което сте, отколкото да искате да подражавате на други.
 • Чувството да бъдем добри и грижовни към самите нас повишава увереността ви да научите нови умения, да посетите нови места и да създадете нови приятели. Доброто самочувствие ви помага да се справите, когато животът ви стовари куп предизвикателства.

 • Поддържайте връзка с приятели и семейство.
 • Бъдете максимално активни и яжте здравословни, балансирани ястия.
 • Предвиждайте, че може да е трудно време и практикувайте техники за управление на стреса.
 • Опитайте се да не се притеснявате и стресирате излишно и да проверявате, че всяка информация, която намерите, идва от реномирани източници.


The Mental Health Hub

Разгледайте нашия блог за повече съвети как да се грижите за психичното си здраве