Отидете в начална страница
Хранене

Готвене на едро, защо да го правим?

Готвене на едро, защо да го правим?
Myprotein BG
Писател и експерт7 години Ago
Вижте профила на Myprotein BG

Идеята да си приготвяме храната в аванс не е чужда на тези занимаващи се с фитнес. Ще си спестите време и пари, и ще ви е по-лесно да правите здравословен избор по отношение на храненето си.

Ето топ 3 съветите за готвене в големи количества за начинаещи:

#1 Купете си подходящото обурудване

Първо ако ще готвите по много и в аванс, ще ви трябват достатъчно големи съдове – тигани, тенджери и т.н. Няколко големи купи за смесване и тигани за печене също ще ви дойдат добре.

3345

Ето и нашето предложение към вас- удобна кутия за съхранение на храната ви, когато сте на работа или извън дома

 За да съхранявате готовата храна в хладилника или фризера, ще ви е от полза да си набавите няколко пластмасови кутии, подходящи за съхраняване на храна, а ако мястото ви е кът, добре е да си вземете от онези, които могат да се нареждат една върху друга.

 За да спестите време от рязане на съставките, може да инвестирате в кухненски робот, който ще реже, мели, кълца вместо вас.

#2 Планирайте какво ще готвите

Тъй като ще готвите в големи количества, то ще може и да пазарувате в големи количества, което идва по-евтино в много случаи. Винаги е по-евтино да вземете един килограм или повече месо, отколкото пакетчета от по 100 или 250 грама, нали?

34211

Също така няма да губите от свежите ингредиенти като подправките и другите зелени неща, които се продават на връзки, тъй като ще ги използвате напълно. Планирайте в аванс какво ще ви трябва и кои храни ща могат да се съхраняват добре.

Някои примерни ястия, които се съхраняват добре са:

 Чили кон карне

 Пилешки ястия

 Паста, кърита, яхнии, супа, лазаня и др.

 

#3 Ползвайте фризера си

Оставете всички ястия да изстинат до стайна температура и ако не планирате да ядете от тях през следващите два дни, би било добра идея да ги замразите. Това предотвратява развитието на бактерии. ЛИчно аз предпочитам да си замразявам храните, тъй като ми омръзва да се храня с едно и също след ден-два.

3244

Ако си замразите яденето, предотвратявате възможността да се развали преди още да сте го опитали, а в случай, че искате да хапнете от него просто размразявате част или цялото ядене, когато си поискате

 Запомнете да си надписвате храната преди да я замразите, а също така да си я замразявате в удобни по големина порции.

В заключение

Винаги е удобно да знаете, че имате приготвени любимите ви ястия, което отнема или намалява възможността да се изкушите да си купите нещо от веригите за бързо хранене на идване от училище или работа.

Забавлявайте се, докато готвите на едро!

 

Myprotein BG
Писател и експерт
Вижте профила на Myprotein BG
myprotein