Отидете в начална страница
recipes

Пикантни пилешки крилца с пържени тиквички

Пикантни пилешки крилца с пържени тиквички
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Еърфрайърите изглежда са уредът, който е на мода и то по основателна причина. Ако в кухнята ви все още няма фритюрник, тази рецепта със сигурност ще ви накара да решите да инвестирате в такъв. Те са идеални, за да ви помогнат да създадете вкусни ястия и леки закуски, без да се нуждаете от обилно количество олио или мазнина за готвене, за да ви помогне да получите тази неустоима рецепта.

Пикантните пържени картофи и тиквички на Ниал Къркланд са идеалната алтернатива на бързата храна с по-ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Те са чудесни и ще ви помогнат да се придържате към новогодишните си решения, без да се налага да правите компромис с вкусовете и текстурите, които обичате. Двата компонента са готови за малко повече от 15 минути , което прави тази рецепта с минимални усилия победител за всяка вечер от седмицата. Убедете се сами и пробвайте сега!

Порции 3

Съставки 

За пикантното пиле:

  • 400 г пилешки гърди (нарязани на дълго)
  • 30 г царевично брашно
  • 1 яйце (разбито)
  • 100 г галета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. чили на прах или лют червен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • Разтопено кокосово масло

За тиквичките:

  • 2 тиквички (нарязани на дебели ивици)
  • 30 г царевично брашно
  • 1 яйце (разбито)
  • 100 г галета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Разтопено кокосово масло

Начин на приготвяне

1) За пикантното пиле пригответе 3 отделни чинии, в които да сложите отделно царевично брашно, яйце и галета. Подправете галетата, като добавите сол, черен пипер, лют червен пипер, пушен червен пипер и разбъркайте добре.

2) Овъргаляйте всяко парче пиле в царевичното брашно, после в яйцата и след това в галета.

3) Прехвърлете парчетата пиле в еърфрайър и намажете всяко парче с малко кокосово масло. Гответе за 15 минути. Всеки уред е различен, така че проверете дали пилето е сготвено добре, преди да сервирате. Украсете с парченца лук.

4) За картофите от тиквички пригответе царевично брашно, яйце и галета. Точно както направихте за пилето. Потопете всяко парче от тиквички в царевичното брашно, след това в яйце, след това в галета.

5) Сложете готовите тиквички във фритюрника, намажете с малко кокосово масло и изпържете за 10-15 минути. Сервирайте веднага с любимия си сос. Горещо препоръчваме нашия сос без захар сладко чили или барбекю.

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein