Отидете в начална страница
recipes

Бананови мъфини с течен шоколадов център

Бананови мъфини с течен шоколадов център
Lauren Dawes
Сценарист и редактор2 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Шоколад. Бананов хляб. Мъфини. Привлякохме ли ви вниманието? 

Ние използвахме любимият на всички бананов хляб и се вдъхновихме да направим тази рецепта. Благодарение на това, че рецептата е толкова лесна, ще можете да приготвите бързо мъфините и да ги вземете с вас където пожелаете. Всеки момент от деня е подходящ за един вкусен мъфин. 

Ще ги приготвите лесно само с няколко прости съставки, които със сигурност вече имате вкъщи. Те са обогатени със суроватъчен протеин и са чудесни за моментите, когато ви се хапва нещо сладко, но не искате да приемате рафинирана захар. Добавете и вкусен течен шоколад, за да получите още по-богат вкус. 

Трябва да ви предупредим, че една тавичка ням да издържи толкова дълго колкото бихте искали, особено, ако имате съквартиранти. Направете няколко. 

https://youtu.be/crHAOBfrrbU

Порции 6 

Съставки 

Начин на приготвяне 

1) Затоплете предварително фурната на 180°C и подгответе тавичката за мъфини като намажете всяка форма с нискокалорично олио.  

2) Първо сложете в една голяма купа бананите и би намачкайте с вилица, до получаването на каша. След това добавете яйцата, прясното мляко и капките Flavdrops с вкус на ванилия. Разбъркайте докато всичко се смеси. 

3) След това добавете овесените ядки, канелата, бакпулвера и суроватъчния протеин към течните съставки и разбъркайте отново. 

4) Изсипете сместа с лъжица във формите на тавичката докато се напълнят до ¾ти от формичката. След това добавете една чаена лъжица течен протеинов шоколад с вкус на лешници. Отгоре покрийте отново със сместа с овесени ядки, за да покриете шоколада.  

5) Добавете по едно парче банан на върху всеки мъфин и поръсете с малко овесени ядки. Изпечете за 20 минути, след това извадете от фурната и оставете настрани да се охлади за поне 5 минути преди да сервирате. Внимавайте да не се опарите.  

 

Хранителна информация

Калории223
Общо мазнини7g
Общо въглехидрати28g
Протеин11g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein