Отидете в начална страница
recipes

Бананови палачинки с протеин само с 4 съставки

Бананови палачинки с протеин само с 4 съставки
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог1 година Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Рецептата за бананови палачинки с протеин е много лесна за приготвяне, защото има само 4 съставки. 

https://youtu.be/26XHSMWT9Lk

Палачинковият микс с протеине перфектен за всеки трениращ, но много често се случва консистенцията им да не е достатъчно добра и да се късат, разпаднат или да имат много бучки. Случвало се е почти на всеки.  

Тази рецепта е изключително лесна и бързо ще я приготвите. Сигурни сме, че много ще ви хареса и ще я използвате повече от веднъж, а може би дори ще се превърне в една от любимите ви. 

Порции 

4 палачинки по 12 см диаметър 

Съставки 

  • 1 голям узрял банан 
  • 2 големи яйца (или 4 белтъка, ако искате да намалите калориите и мазнините) 
  • 1 мерителна лъжицаImpact Whey Proteinс вкус на ванилия или банан (35 г) 
  • 1 мерителна лъжица100% Цели овесени ядки (35 г) 
 

Начин на приготвяне 

  1. Първо, сложете незалепващ тиган на средно загрят котлон и оставете за няколко минути. Много е важно котлона да е на средно силен огън. Ако от тигана започне да се издига дим или изпарение значи е много силно загрят. 
  2. След това, в блендер сложете банана, яйцата и ги разбийте до получаване на гладка смес.  
  3. Добавете протеина на прах и овесените ядки към получената смес и отново разбийте с блендера до получаване на хомогенна смес. Задължително добавяйте сухите съставки след течните, за да не залепне протеиновия прах по стените и дъното на блендера. 
  4. Изсипете четвърт от сместа в предварително загретия тиган и оформете палачинка с диаметър приблизително 12 см. Ако искате, можете да направите палачинките по-дебели, като изчакате 20 секунди след като сте изсипали четвърт от сместа и добавете още малко от нея върху палачинката. 
  5. Изчакайте още 30 секунди (или докато палачинката получи лек златен загар от долната страна). След това използвайте шпатула, за да обърнете палачинката и изпечете другата страна за още 30 секунди. Повторете докато свърши сместа. 
  6. Овкусете с любимите си добавки (ние предпочетохме боровинки и кленов сироп - най-добрата комбинация за палачинки на света). 

Хранителна информация

Калории115
Общо мазнини1g
Общо въглехидрати14g
Протеин15g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein