Отидете в начална страница
Nutrition

Фитнес цели, които да си поставите по време на самоизолация

Фитнес цели, които да си поставите по време на самоизолация
Evangeline Howarth
Писател и редактор4 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Не можете да ударите личен рекорд на клека си или да прогресирате с пресата си поради ограничени ресурси или зтворени фитнес зали? Предлагаме ви някои полезни, фитнес алтернативи, които да ви помогнат да преминете през този труден период.

Целите са движещата сила на прогресията, така че определянето на някои добри ви държи на пътя за нови нива на сила, естетичност и гъвкавост. Въпреки това, те ще са в зависимост от типа на вашето тяло и фитнес ниво, така че сменете ги, за даса подходящи за вас и да са реалистични. Каквито и да са целите ви, направете ги измерими, конкретни и с краен срок и се подгответе да останете горди от постигнатото.

1. Да умееш да правиш Бакасана Поставянето на йога цели може да подобри здравето на вашите стави и да намали нивата на преумора, а тази поза специално е доста интересна и предизвикателна. Това е поза, която избутва вашите стабилизатори и баланс до максимум. Позата на на гарван, както подсказва името, прилича ли ви на врана: уравновесявате ръцете си и вдигате торса си във въздуха с коленете приковани към лактите. Това е междинна поза, която трябва да се прави като част от домашната йога рутина, така че не забравяйте да се нагодите към нея. Тя ще удари силно вашите трицепси и ядро, а също така се изисксва и известна сила и гъвкавост на китката. С малко практика обаче ще стигнете до там. Само не забравяйте да използвате някои възглавници, за да се предпазите, в случай че паднете - не се притеснявайте, това се случва на най-добрите от нас.

2. Изтичайте 10км за по-малко от час Това зависи от текущото ви ниво на фитнес, но тичането на 10 километра за по-малко от час е добра, солидна и постижима цел. Възползвайте се максимално от разрешената си дневна доза упражнения и вижте дали можете да стигнете до 10км марка. Можете да маркирате маршрута си с онлайн карти: 5км. от дома си и след това 5км обратно. Изберете си сами маршрута и времето, докато стигнете до къщата си. Ако обикновено не се занимавате с кардио, почнете бавно и започнете с по-къси разстояния, защото да се преуморите определено не е фитнес цел.

3. 25-30 лицеви опори на серия

Скромният push-up е чудесено упражнение: напомня на всички, че не са много добри и винаги има място за подобрение. Винаги ще стигнете до момент, в който става твърде трудно да изтласкате тялото си от пода, независимо колко сте силни. Колкото по-тежък си, толкова по-трудно е. Също така забравяме колко ефикасно е да получите обем на гърдите си. 25-30 повторения в една серия е добра алтернатива, умерена цел за всеки, който обикновено не се специализира в лицеви опори, но ако можете да го направите, увеличете го още повече. Това е красотата на лицевите опори: те са регулируеми.

4. Изкарайте плочките до края на изолацията Това е естетическата цел на всеки човек, който ходи на фитнес, но колко от нас достигат до така желаните плочки, с които да се гордеем? Както всичко се свежда до голямата тройка: тренировки, хранене и сън. Все пак основният фактор е нивото на телесните ви мазнини; ако телесните ви мазнини са твърде високи, плочките никога няма да се покажат наяве. Е, ако сте вкъщи, няма да има непредсказуемост с храната, която ядете. Без изненадата- пици с приятели или изпити питиета алкохол през нощта. Сега повече от всякога можете да имате предсказуеми, измерими хранителни навици. Можете да измервате приема на храна: всичко, което излиза в хладилника ви и в устата ви, може да бъде следено и претеглено, така че това е чудесен момент да продължите. Това е фантастична възможност за постигане на тази универсална цел. Направете това вашият основен фокус на самоизолация.

В заключение: Когато не можете да постигнете нормалните си фитнес цели, трябва да намерите други начини. Поставете си нови цели, които може би никога не сте достигали в обичайната си рутина, никога не спирайте да прогресирате.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein