Отидете в начална страница
recipes

7 продукта, с които да си приготвите ‘Stir-fry’ | 3 бързи и вкусни рецепти

7 продукта, с които да си приготвите ‘Stir-fry’ | 3 бързи и вкусни рецепти
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Имате нужда от нещо бързо и вкусно за вечеря, тази вечер?

Е, вие сте дошли на правилното място. Тези невероятни пържени меса със 7 съставки са идеални за събирания, не изискват много време и усилия за приготвяне.

И това, че са прости за приготвяне, не означава, че не са и абсолютно вкусни. От богато говеждо с черен боб, подправено със сол и пипер пилешко месо и сладко, глазирано със соев сос тофу - имаме нещо супер вкусно, което да подхожда на всички.

Плюс това всяка една от тези порции - включително и веганската - осигурява чудесен прием на протеини, идеален за поддържане на чувството за засищане и удовлетвореност.

Ето как да го направите.

Нудли с черен боб и пържено говежда месоЗа 3 порции:Съставки:
  • 2 говежди пържоли (нарязани)
  • 2 скилидки чесън (нарязан)
  • 2 червени люти чушки
  • 3 стръка пролетен лук (нарязан на ситно)
  • 1 глава броколи (накъсана на цветчета)
  • 1 консерва от черен боб
  • 200 гр нудли
Начин на приготвяне:
  1. Първо загрейте малко олио в голям уок. След това добавете ивиците от говежди пържоли и пържете за няколко минути до покафеняване, след което оставете настрана.
  2. Добавете чесъна, лют червен пипер и лука и запържете за няколко минути, докато омекне. След това добавете броколите и гответе още няколко минути.
  3. След това, добавете нудлите и не забравяйте да ги комбинирате с останалите съставки в тигана, като използвате щипци или лъжица, за да ги разделите. Разбъркайте всичко добре и запържете за 2-3 минути.
  4. Сега добавете запържените ивици от пържола обратно в уок заедно с консервата от черен боб. Разбъркайте всичко добре, за да сте сигурни, че всички съставки са равномерно покрити в соса.
  5. Запържете за последно 2 минути и след това сервирайте! Гарнирайте с допълнително нарязан пролетен лук.

Калории/Белтъчини/Въглехидрати/Мазнини

515/52 г/52 г/8 г

2. Пилешко със сол и черен пиперЗа 3 порцииСъставки:
  • 2 пилешки гърди (нарязани)
  • 3 скилидки чесън (нарязан)
  • 3 червени люти чушки (нарязани на ситно)
  • 1 лук (нарязан)
  • 1 зелена чушка (нарязана)
  • 2 с.л. тъмен соев сос
  • 250 г ориз басмати (сварен)
Начин на приготвяне:
  1. Първо загрейте малко олио в голям уок, след което добавете пилешките филета нарязани на ленти. Запържете за няколко минути от всяка страна, докато пилешкото месо потъмнее и външните страни започнат да стават златисто кафяви. След това оставете настрана.
  2. След това добавете чесъна, лют червен пипер, лук и черен пипер в уок и запържете за няколко минути, докато омекне.
  3. Добавете запържените пилешки ленти обратно към уока и след това запържете всички съставки заедно няколко минути, като ги обръщате с щипки или лъжица.
  4. Сега добавете сварения ориз и соев сос и разбъркайте старателно, за да комбинирате всички съставки. Пържете още няколко минути, след което сервирайте!

Калории/Белтъчини/Въглехидрати/Мазнини

426/38 г/57 г/2.6 г

3. Соево глазирано тофуЗа 3 порции:Съставки:
  • 1 брой пресен джинджифил (нарязан)
  • 3 пролетен лук (нарязан на ситно)
  • 2 червени люти чушки
  • 1 пакет твърд тофу (на кубчета)
  • 1 супена лъжица фъстъчено масло
  • 2 с.л. сладък соев сос
  • 300 гр оризови нудли
Начин на приготвяне:
  1. Загрейте маслото си в голям тиган или уок, след което добавете джинджифила, пролетния лук и лют червен пипер. Запържете на силен огън за няколко минути, като разбърквате.
  2. След това добавете кубчетата си тофу и пържете за 3-4 минути. След това добавете фъстъченото масло и соевия сос, като ги разбърквате, докато всичко в уока се покрие равномерно.
  3. След това добавете вашите оризови нудли, като разбъркате добре, за да ги комбинирате с всичко останало. Запържете за последно 3-4 минути и след това сервирайте. Гарнирайте с нарязан пролетен лук и сусамово семе.

Калории/Белтъчини/Въглехидрати/Мазнини

418/22 г/52 г/14 г

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein