Отидете в начална страница
supplements

5-те най-добри протеинови добавки на растителна основа и техните ползи 

5-те най-добри протеинови добавки на растителна основа и техните ползи 
Monica Green
Писател и експерт2 години Ago
Вижте профила на Monica Green

Голямото разнообразие от протеинови добавки, което е налично на пазара може да бъде объркващо, когато трябва да избирате най-добрите сред тях. Хората, които спазват веган диета знаят колко е трудно да се намерят добри протеинови хранителни добавки, имайки предвид, че един от най-продаваните протеини - суроватъчният, не е подходящ за тях.  

Но не се отчайвайте, съществуват много продукти подходящи за веган диета направени от няколко различни източника. Ние ще ви помогнем като ви дадем списък с 5-те най-добри веган протеина на прах. 

Защо да приемаме протеин на прах на растителна основа? 

Независимо дали целта ви е да изграждате мускулна маса, да увеличите силата си или да подобрите възстановяването, приема на достатъчно протеин е ключово за постигането на всякакви цели свързани със здравето и спорта. 

Различните видове протеин съдържат различни аминокиселини, някои от които са по-важни от други. Един от най-важните фактори, който може да ви помогне да определите качеството на протеина са незаменимите аминокиселини, които са в състава му.  

Протеина на растителна основа съдържа по-малко аминокиселини от протеина добит от животински източници. Следователно, за да си набавите достатъчно незаменими аминокиселини при следване на веган хранителен режим, трябва да се приема протеин от различни източници. Въпреки това веган протеин по формата на хранителна добавка е добро решение, което ще ви помогне да си набавите незаменимите аминокиселини, от които се нуждаете, за да постигнете целите си.  

5-тте най-добри протеина на прах 

  

Веган протеинов бленд 

Веган протеиновата бленда е направена от растителни източници (грах и чер боб) и съдържа 22 грама протеин на мерителна лъжичка, 5 грама верижно разклонени аминокиселини в съотношение 2:1:1 (левцин, валин и изолевцин).  

Нашата бленда има ниско съдържание на захар и е източник на фибри. Нещо повече, всяка мерителна лъжичка от продукта съдържа само 110 калории, което го прави добра опция за закуска за тези от вас, които следват по-ограничителна диета.  

   

Грахов протеин изолат 

Граховият протеин изолат съдържа 21 грама протеин на мерителна лъжичка и само 101 калории. Също така има високо съдържание на фибри - 3,5 грама на порция и ниско съдържание на захар, което го прави подходящ за закуска. 

Граховият протеин е източник на висококачествен протеин, за който е доказано, че оказва същия ефект върху мускулната тъкан както и суроватъчния протеин.  

 

Соев протеин изолат  

Соевият протеинов изолат съдържа 27 грама протеин и е направен от соеви кълнове, което означава, че съдържа 90% протеин и незаменими аминокиселини, които изграждат мускулната тъкан.     

Соевият протеин съдържа 108 калории, 0 грама мазнини и само 0,5 грама въглехидрати, което го прави перфектен за тези от вас, които искат да отслабнат.    

 

Протеин от кафяв ориз  

Протеинът от кафяв ориз съдържа 23 грама протеин и 127 калории на порция. В него няма наличие на соя, глутен и пшеница, което означава, че е страхотна опция за хора избягващи алергените.  

Този продукт е направен на 100% от кафяв ориз, който не съдържа ГМО. В допълнение към това, протеинът от кафяв ориз подпомага възстановяването и растежа на мускулната тъкан.     

 

Clear Vegan Protein 

Clear Vegan Protein е направен чрез специална технология, което го прави напълно разтворим във вода. Всяка порция от него съдържа 10 грама протеин, само 50 калории  и 1 грам захар. Трябва да добавим и още нещо, което е от изключителна важност, а то е, че Clear Vegan Protein има добавени витамини от групата В, което подпомага много от функциите на организма, като например производството на енергия, психичното здраве и имунитета.    

Всичко това го прави перфектната напитка след лятна тренировка.   

 

Заключение 

Ако следвате веган хранителен режим знаете колко е важно да се приема протеин под формата на хранителна добавка, за да се осигури не само допълнително количество протеин, но и есенциални витамини и минерали.  

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Monica Green
Писател и експерт
Вижте профила на Monica Green
myprotein