Отидете в начална страница
Рецепти

Пиле Каджун с люти чушлета, кускус и къдраво зеле

Пиле Каджун с люти чушлета, кускус и къдраво зеле
Ricardo Esposito
Писател и експерт8 години Ago
Вижте профила на Ricardo Esposito

Нашата препоръка за рецепта с пилешко

Пиле Каджун с люти чушлета, кускус и къдраво зеле

Време за приготовление: 20 минути

Брой порции: 1 (умножете съставките, за да приготвите повече порции)

Нужни съставки

Кускус (50гр)

Къдраво зеле (50гр)

1 щипка чили

Няколко капки зехтин

Ще са ви нужни 2 тави за печене, ел. кана за вода или друг съд в който можете да кипнете вода,

1 купа, една чиния, нож и фолио за готвене

Метод за готвене на Пилето каджун с люти чушлета, кускус и къдраво зеле

1.Поръсете пилето с каджун, можете по желание да прибавите и други подправки за вкус и го поставете

във фолиото за готвене. Пуснете фурната на 190°C за 20 минути.

2.За да приготвите ястието още по-бързо, пригответе пилето сутринта или изпечете няколко пилешки гърди

предварително и ги приберете в хладилника.

След 10 минути.

 

  1. В тава за готвене, поставете къдравото зеле, капнете малко зехтин върху него и поръсете със сол.

Поставете във фурната с пилето и го оставете за 10 минути.

2.Кипнете водата и поставете кускуса в купичка, и добавете 100мл. кипяща вода.

  1. Оставете кускуса да абсорбира водата за 5 минути.
  1. След като кускуса е поел водата, нарежете лютата чущка и я добавете.Поръсете със зехтин и разбъркайте с вилица.

5.Извадете пилето и къдравото зеле от фурната и сервирайте в чинийка заедно с кускуса.

6.Насладете се.

Хранителни стойности за 1 порция:

Калории:511

Белтъчини: 37гр.

Въглехидрати: 46гр.

Мазнини: 17.1гр.

Ricardo Esposito
Писател и експерт
Вижте профила на Ricardo Esposito
myprotein