Отидете в начална страница
Nutrition

Дали нездравословната храна ще се отрази на вашите цели? | Най-добрите проучвания за тази седмица

Дали нездравословната храна ще се отрази на вашите цели? | Най-добрите проучвания за тази седмица
Evangeline Howarth
Писател и редактор3 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Ако искате да знаете повече за вътрешния режим на работа на тялото си, тогава четенето на изследвания е чудесна отправна точка за начало. Да научите повече за това как да направите тренировките си по най-добрите методи за обучение, определено си заслужава, както и да експериментирате със себе си.

Тази седмица разглеждаме колко добре тялото се справя с еднократен прием на нездравословна храна и ефекта й от високо съдържание на захар върху тренировките ви. Да започваме.

Можете ли да се справите с еднократно нарушение на диетата?

Всички обичаме всеки ден да се изкушаваме с нещо (някои от нас повече от други ...), но за някои това е притеснително, с оглед на това, че може да окаже влияние върху целите им. Е, можете да оставите тази тревога настрани, според това последно проучване.

Според ново проучване, метаболизмът ни доста чудесно се справя с огромен приток на калории, дори и често.

За да получат резултати, изследователите помолиха група млади мъже да ядат пица, първо, докато се заситят, а след това по друг повод, до преяждане.

Те открили, че участниците могат да ядат около два пъти повече от обичайните си възможности, което следователно удвоява и приема на калории. Резултатите от кръвта обаче показаха някои неочаквани резултати, тъй като нивата на хранителните им вещества останаха в нормални граници.

Нивата на кръвната захар и липидите (мазнините) в кръвта показват много малка промяна между двете хранения, но производството на инсулин се увеличава с около 50% при преяждането.

Това предполага, че дори често преяждайки това няма да има отрицателен ефект върху метаболизма, но изследователите бързо предупреждават, все пак да не прекалявате твърде често, защото може да има последствия все пак.

Може ли приемът на захар да повлияе на фитнеса ви?

Всички знаем, че твърде много захар не е най-доброто за нас, но според следващото проучване, то може да има отрицателно въздействие върху резултатите, които постигаме от тренировките си.

Според изследването наличието на много високи нива на кръвна захар може да затрудни значително подобряването на вашите аеробни упражнения.

Проучването е проведено върху мишки от две различни групи. Първата група отбеляза повишаване на кръвната захар от консумацията на диета с високо съдържание на захар и мазнини, докато втората група беше модифицирана да произвежда по-малко инсулин, което от своя страна доведе до по-високо ниво на кръвната захар.

Изследователите открили, че въпреки че и двете групи спазват строг режим на упражнения, нито една от двете групи не е подобрила своя аеробен капацитет. Всъщност, когато погледнаха по-дълбоко мускула на мишката, установиха, че той не се адаптира към аеробни упражнения, както обикновено трябва.

Изследователите повториха това изследване тествайки млади хора. Те открили, че тези с по-високи нива на кръвна захар показват най-ниския капацитет на аеробни упражнения.

Въпреки липсата на промени за аеробния фитнес, някои позитиви се наблюдават от режима на упражнения, включително загуба на мазнини и по-добър глюкозен метаболизъм. Това предполага, че все още има определени ползи от упражняване, независимо дали имате високи нива на кръвна захар или не.

Подобно на много проучвания, и това изглежда подкрепя факта, че позитивите идват, както от кухнята, така и от фитнес залата.

И помнете:

Независимо дали търсите извинение да се отдадете на пица, заблуждавайки себе си, или просто искате да разберете по-добре как храненето може да повлияе на тренировките ви, тези две проучвания определено дават няколко интересни резултата.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein