Отидете в начална страница
recipes

Нискокалорична рецепта за бурито в буркан

Нискокалорична рецепта за бурито в буркан
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Пригответе нашата нискокалорична рецепта за бурито с ориз и се насладете на само 7 калории и 0,1 грама въглехидрати на всеки 100 грама.  

Запомнете, че когато приготвяте ястие в буркан, течностите трябва да се прибавят първи, за да не намокрят всички останали съставки докато са в хладилника.  

Просто разклатете буркана, когато сте готови да хапнете! 

Съставки 

  • 4 пилешки гърди 
  • 1 ч.л. 100% кокосово масло 
  • 4 домати (ситно нарязани) 
  • 1 червен лук (ситно нарязан) 
  • Щипка сол и черен пипер 
  • Сокът на един лайм 
  • 4 пакетчета (400 грама) инстантен ориз 
  • 200 гр царевица от консерва (изцедена от течността) 
  • 2 авокадо 
  • 2 малки марулки (нарязани) 
  • 8 с.л. заквасена сметана 
  • Пресен лук за по поръсване  
 

Метод на приготвяне 

  1. Нарежете пилешките гърди на кубчета и ги овкусете. След това изпържете месото в тигана на среден огън с малко кокосово масло докато се сготвят добре. Смъкнете от котлона и ги оставете да се охладят. 
  2. Сгответе ориза. Измийте го на течаща студена вода и след това го сгответе за 1 минута в микровълновата или в тиган според инструкциите на опаковката. Оставете го настрани, за да изстине малко. 
  3. Пригответе си големи буркани и разпределете в тях съставките. Започнете с нарязаните домати, лукът и добавете сокът от лайм заедно със солта и черния пипер. Разбъркайте. Прибавете 2 супени лъжици от заквасената сметана във всеки буркан. Ако започнете с течностите няма да получите мокра салата, след няколко дни в хладилника.  
  4. Разпределете царевицата по равно в бурканите, след това добавете ориза, пилешкото, авокадото, малко от марулята и накрая кашкавал. Затворете капака на всеки буркан и съхранявайте така до 4 дни в хладилника. Насладете се на здравословен обяд! 

Хранителна информация

Калории421
Общо мазнини23g
Общо въглехидрати19g
Протеин36g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein