Отидете в начална страница
training

5 практични съвета за преодоляване на тревожността в залата

5 практични съвета за преодоляване на тревожността в залата
Mark Hearris
Спортна диетология и изследовател 3 години Ago
Вижте профила на Mark Hearris

Планирали сте да тренирате цял ден, но щом времето се развали и нервите се задействат, нищо не е в състояние да ви накара да се облечете и да се отправите към фитнеса.

Може би това е така, защото сте новак във фитнеса, чувствате се претоварени от всичките съоръжения и щанги и просто не знаете откъде да започнете. Може би просто сте изнервени, че се връщате към рутината след дълга почивка. Така или иначе, това безпокойство наистина може да попречи на вашата фитнес форма.

Подобни тревоги засягат мнозина от нас и са напълно разбираеми. Ето защо подготвихме няколко практически съвета, които ще ви помогнат да влезете във фитнеса, с малко повече увереност.

1. Доведете си приятел

Намирането на приятел от фитнеса може да ви накара да гледате на фитнеса като много по-малко стресиращо преживяване и нещо по-общително, забавно.

Този съвет е особено ефективен, ако сте начинаещ и имате приятел, който вече знае малко повече за фитнеса и може да ви помогне при възникнали въпроси.

Ако сте човек, който се тревожи, защото не понасяте мисълта, че другите ви гледат, взимането на приятел наистина ще отнеме част от напрежението.

2. Избягвайте натоварените часове

Избягвайте 6:00 сутринта, когато във фитнес залата може да се почувствате по-скоро като на бойно поле и опитайте да отидете в извън пиковите часове. Ранните сутрини или късните нощни часове обикновено са много по-спокойни, за да направите тренировката си.

Освен че сте много по-спокойни, посещението на фитнес по това време също ще ви позволи да изследвате част от оборудването, с което сте по-малко запознати. Това значително ще допринесе за вашата увереност с различни движения и упражнения, като ви дава достатъчно увереност да ги изпробвате и в по-натовареното време на фитнеса.

3.Проучвайте и планирайте

Ккаво ще тренирате днес - крака или гръб? Или може би ще се фокусирате върху кардиото? Това са неща, които трябва да уточните, преди да влезете във фитнеса, за да не се тревожите излишно какво да правите след това.

След като разберете какво искате да тренирате, потърсете всяко оборудване, което искате да използвате, но може би все още не познавате добре. Това ще ви даде допълнителен заряд на увереност, за да опитате нещо ново.

4. Направете плейлист от любимите си парчета

Няма нищо по-добро от това да сложите слушалките и да забравите всичко останало около вас. Това може да успокои изцяло всички тревоги във фитнеса, като ви помага да се съсредоточите върху това, което правите, а не върху хората около вас.

Ако имате правилния плейлист, той трябва да ви накара да се почувствате така, сякаш можете да се справите с всичко. Може да разгледате и някои от нашите плейлисти в Spotify, преди да започнете?

5. Облечете се с това, което ви кара да се чуствате най-добре

Не е тайна, че когато носите тоалет, който обичате, увереността ви веднага се засилва. Вашето облекло за фитнес може да направи същото, като облеклото ви в събота вечер.

Така че каквото и да е оборудването за фитнес, което ви кара да се чувствате най-добре, поглезете се с нов тоалет и ще се почувствате готови да разбиете сесията си.

Имаме няколко страхотни нови парчета за всичко - от сутрешното ти бягане до съботната ти йога, така че разгледайте нашата гама от дрехи.

И помнете:

Посещението на фитнес е огромно постижение, тъй като мнозина от нас се борят да съберат смелост да го направят.

Приемането на някои от тези съвети за следващата ви сесия трябва да ви даде увереността, от която се нуждаете, за да се съсредоточите върху тренировката си максимално и без чуство за тревожност.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Mark Hearris
Спортна диетология и изследовател
Вижте профила на Mark Hearris

Марк е настоящ доктор на научните изследвания в Научноизследователския институт за спорт и физически упражнения (Университет Ливърпул Джон Мур) където неговите изследвания се фокусират върху ролята на храненето в адаптацията на скелетните мускули към тренировките. Марк също има бакалавърска степен по спорт и наука за упражнения и магистър по спортно хранене и е публикувал работа в редица научни списания, професионални списания и е представял както на национални, така и на международни конференции. Наред с изследователския си профил, Марк се занимава и с диетология на производителността в рамките на професионалния футбол. Научете повече за опита на Марк тук.

myprotein