Отидете в начална страница
Nutrition

5 начина да запазите вашата диета, докато работите от дома

5 начина да запазите вашата диета, докато работите от дома
Evangeline Howarth
Писател и редактор4 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Бързо махнете пръстите си от канелената бисквита, преди дори да осъзнаете какво правите? Много от ежедневните ни действия се извършват автоматично, сякаш мозъкът ни е на автопилот или е програмиран да извършва повтарящи се действия всяка секунда. Това са навици. Колкото по‐често правите тези неща, толкова по‐вкоренени в нашия мозък остават тези действия. Когато нарушим ежедневния си модел и премахнем обичайната рутина, може да се объркаме и да загубим навиците, които сме създали. Знаем, че е особено трудно да се работи от дома – ние сме твърде близо до хладилника. Трудно е да поддържаме здравословните хранителни навици сега, когато всички работим от кухненската маса или от дивана. Не е необходимо да се паникьосвате, че ще загубите отдадеността си към вашата диета. Ето някои от най‐добрите ни съвети, за да бъдете в крак с вашата нея, когато работите от комфорта на собствения си дом.

1.Направете си хранителен план

Преди да си помислите, че това е най‐лудата идея, която някога сте срещали , чуйте ни. Освен, че ще спести пари за закупуване на ненужна храна, планът ще ви помогне да внесете нормалност в живота си, тъй като можете да организирате храната си, например така както обикновено се храните в офиса. Обикновено отваряте буркана с бисквити в 11 часа? График на сутрешна закуска ‐ 11 часа. Ако посещавате кафене за кафе в следобеда, тогава планирайте следобедно лате в дневния си план за хранене. Не е необходимо да бъдете толкова стриктни, какво ще ядете, кога ще го изядете и колко ще ядете. Ако смятате, че това ще бъде прекалено голям натиск след промяната на ежедневието, когато работите от дома, просто отбележете няколко хранения, които отговарят на вашата диета, и изберете едно от този списък, когато става въпрос за приготвяне на вашата храна. Може да помислите да напишете нещо толкова просто като „сутрешна закуска“ и да запишете няколко опции за здравословна закуска, от които да избирате, вместо да изброявате конкретния хранителен продукт.

2.Дръжте здравословните леки закуски на достъпно разстояние

Да бъдеш извън обичайната рутина 9‐5 може да доведе до притеснения или хранене от скука ‐ напълно нормална и човешка черта! Ние обикновено искаме нещо просто да вземем и отхапем – например барче. Ако знаете, че ще посегнете към сладки храни извън диетичния си режим, когато работите в къщи, поставете ги, извън обсега на погледа си. Може дори да да ги предадете на член от семейството, който да ги държи или съхранява в гаража или друга стая, до която нямате достъп често. Знаете мотото: далече от очите, далече от ума.

3.Винаги имайте под ръка приготвена лека закуска

Лесно е да се каже, че трябва да запазим здравите леки закуски и отхвърлим нездравословните леки закуски, но когато идеалните ни закуски отнемат време за приготвяне, за разлика от лесното отваряне на шоколадова обвивка, може да бъде трудно да се придържаме и да се ангажираме. За да поддържате здравословната закуска проста, пригответе някои от любимите си закуски в свободното си време, или защо да не измислите разнообразие от закуски, които да отговарят на вашите хранителни цели веднага щом се върнете от супермаркета? Приготвянето на вашите закуски преди да имате нужда също е чудесен начин да използвате храната си активно. Освен да знаете какво точно влиза в закуските ви и да можете да промените съдържанието на хранителни вещества, за да отговарят на вашите собствени цели, можете да подготвите повече храна и да я съхранявате във фризера за по‐късна употреба, за да спестите време в бъдеще.

4.Мотивиращи цитати

Цитати, изображения или моменти, които ви вдъхновяват или ви карат да спрете и да се замислите, действат като добри напомняния, за да продължите за постигане на целите си. Работата вкъщи означава, че печелите допълнително време през деня, тъй като ежедневното пътуване до работа драстично намалява. Използвайте част от това време, за да проявите творчество и да съставите селекция от мотивационни плакати, с които стратегически да декорирате къщата; независимо дали е на хладилника или фризера, конкретен шкаф за храна, пространството около работното ви място или дори до леглото, за да се съсредоточите върху момента, с който да започнете деня си.

5.Хранете се далече от бюрото

Независимо къде сте създали работно място, яденето далеч от бюрото ви е чудесен трик за да останете на верни на вашата диета. Това е още по‐важно, когато става въпрос за работа от вкъщи, тъй като има ограничено разделяне между работното място и времето за почивка. Храненето трябва да се счита за свободно време, в което можете да се изключите от работа и да се отпуснете, нещо, за което всички се борим да направим, ако все още сме заобиколени от напомняния за работата си и изкушението да проверим този нов входящ сигнал за имейл. Яденето далеч от работното ви бюро също означава, че има по‐малко разсейвания, което означава, че можете да се съсредоточите върху храната си. Освен че психологически ви кара да се чувствате по‐пълни, тъй като можете да се концентрирате върху това, което ядете, това означава, че можете да се съсредоточите върху вида храна, с която захранвате тялото си.

Помнете Реално, работата от вкъщи няма да е същата като да работиш обичайните си 5‐8 часа, но има малки неща, които можем да направим, за да намалим вероятността да отстъпим, когато става въпрос за диетата ни. Тези съвети не само ще ви помогнат да се придържате към хранителните си цели, но и ще позволят създаването на нови здравословни навици, които ще ви бъдат от полза в дългосрочен план. Не забравяйте да бъдете верни на себе си ‐ това са трудни корекции, които всички ние правим и е важно да поддържаме себе си щастливи и здрави.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein