Отидете в начална страница
recipes

Веган рецепта с тофу, нахут, авокадо и десерт протеинови топчета

Веган рецепта с тофу, нахут, авокадо и десерт протеинови топчета
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Пригответе тази вкусна и лесна рецепта за веган ястие с червен пипер, нахут, тофу, мака сладки пържени картофки, аспержи и крем от авокадо, което ще издържи до 3 дни в хладилника.  

Хубаво е понякога да казваме "не" на месото и това може да помогне на планетата както и на хранителната ни система. Според проучвания населението ще се увеличи с 30% в следващите 30 години. Това означава, че нуждите от месо с този темп на покачване просто не могат да бъдат задоволени. 

Знаете ли, че ако се откажете от месото само за едно хранене, ще спестите: 

  • Достатъчно въглеродни емисии, с които можете да сварите вода в чайник 388 пъти 
  • Количеството вода нужно за един ден на 9 души 
  • До 11 грама мазнини 
  • До 90 калории 
 
vegan meal prep recipe

Съставки за нашата веган рецепта 

За веган ястието: 

Съставки 

За крема от авокадо: 

  • 2 малки узрели авокадо 
  • 2 с.л. ябълков оцет  
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин  
  • 1-2 с.л. студена вода  
  • Щипка сол и черен пипер 
 

За протеиновите топчета: 

Метод на приготвяне  

  1. Загрейте фурната на 200°C или 180°C, ако е с включен вентилатор.
  2. Обелете картофите и ги нарежете на тънки парчета, като за пържени картофки. След това ги варете за около 10 минути. Изцедете от излишната течност и ги оставете за няколко минути, за да може да се намали влагата. Поръсете с малко брашно и 1 супена лъжица мака на прах. Изпечете ги за 20-25 минути на горния грил на фурната.  
  3. Докато чакате, затоплете тиган на среден или силен огън и добавете кокосовото масло, нахута и аспержите. Изпържете ги за 7-8 минути и след това добавете тофуто. Пържете за още 3 минути като разбърквате от време на време и добавете червения пипер, солта и черния пипер. Пържете така още 2 минути.   

За крема от авокадо: 

  1. Сложете всички съставки в блендер и блендирайте докато се получи гладък крем.  Сложете в малка кутия за храна и добавете към ястието, когато пожелаете.  

За протеиновите топчета: 

  1. Смесете Веган блендата и инстантизираните овесени ядки в купа. След това добавете ядковото масло, сиропа и разбъркайте до получаването на текстура, която можете да направите на топчици. Покрийте топчетата със семена чия и ги поставете в кутии, които да вземете с вас в офиса за една бърза здравословна закуска.  

Хранителна информация

Калории454
Общо мазнини31g
Общо въглехидрати27g
Протеин26g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein