Отидете в начална страница
recipes

Нискокалорична рецепта за спагети от тиквички с телешко и терияки сос

Нискокалорична рецепта за спагети от тиквички с телешко и терияки сос
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Това ястие с телешко ще сложи край на желанието ви да поръчвате храна за вкъщи. Изпробвайте тази рецепта за нискокалорично телешко със сос терияки, следващия път, когато ви се прииска да хапнете нещо вкусно вкъщи. 

beef meal prep

Порции: 4 хранения 

Съставки 

За соса: 

  • 75 мл соев сос 
  • 120 мл вода 
  • 1 ½ с.л. царевично брашно (нишесте) 
  • 4-5 с.л. органичен кленов сироп 
  • По избор: 1 скилидка чесън (ситно нарязана) и ½ парченце джинджифил (настърган) 

За останалото: 

  • 1 ч.л. Кокосово масло  
  • 3 телешко контрафиле (нарязано на парчета) 
  • 4 тиквички (нарязани като спагети) 
  • 2 жълт пипер (нарязан) 
  • 75 г боб едамаме 
  • Сусамови семена за поръсване 

Метод на приготвяне 

  1. Смесете заедно соевия сос, водата и царевичното брашно/нишесте в тиган и затоплете леко за 5-6 минути докато соса се сгъсти. Добавете чесъна и джинджифила на този етап, ако сте решили да ги използвате. След като соса се сгъсти, добавете  кленовия сироп и свалете тигана от котлона. Оставете настрана.
  2. Сложете на котлона голям уок (или тиган) и затоплете на висока температура за 1-2 минути. Когато се загрее много добре добавете кокосовото масло и контафилето, и запържете леко за 1-2 минути като разбърквате от време на време.
  3. Добавете нарязаните под формата на спагети тиквички, пипера, разбъркайте и гответе за още 2-3 минути.
  4. Накрая, добавете треияки соса и боба едамаме. След това разпределете всичко в кутии за храна и оставете да изстине. Поръсете с малко сусамови семена и сложете в хладилника. Лесно е! 

Хранителна информация

Калории372
Общо мазнини10g
Общо въглехидрати24g
Протеин44g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein