Безплатна доставка над 120 лв Нови колекции облеклo Доведи приятел и спечели 20 лв 40% НАМАЛЕНИЕ НА ПРОТЕИНИ | БЕЗ КОД
33% НАМАЛЕНИЕ НА ПОЧТИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО | КОД: MYPBG
ПОДАРЪК ПРИ ПОРЪЧКА НА 3 АРТИКУЛА MP X АЛЕКС БОГДАНСКА | ЧОРАПИ
RECIPES

Пълнени чушки с телешка кайма и булгур | Храни за повишаване на настроението 

Lauren Dawes
Published: 17.10.2020 г. от Lauren Dawes
Сценарист и редактор

Вероятно сте свикнали хората да ви казват да намалите въглехидратите, нали? Е, въпреки лошата слава, която получават, въглехидратите всъщност играят много важна роля за подобряване на вашето настроение и начина, по който се държите. 

 Яденето на въглехидрати задейства навлизането на триптофан в мозъка, което от своя страна насърчава чувството за благополучие. Това е така, защото тялото използва триптофан, за да подпомогне производството на серотонин, който играе ключова роля за поддържането на здравословен цикъл на сън и стабилно настроение. 

 Тази бърза и лесна рецепта за пълнени чушки е идеалният начин да получите здравословна порция въглехидрати с нисък ГИ, тъй като те са пълни с булгур, който е пълнозърнест, съдържащ големи количества витамини, минерали и фибри. Те също така имат страхотно съдържание на протеини благодарение на вкусния пълнеж от телешка кайма - идеален за да ви помогне да постигнете вашите ежедневни цели. 

 Насладете им се веднага -  обилно поръсени с настърган чедър - или ги порционирайте за вашата храна през седмицата. 

Продукти: 
  • 3 големи чушки 
  • 1 глава лук (ситно нарязан) 
  • 2 с.л. зехтин 
  • 500 г постна телешка кайма 
  • 1 супена лъжица смесени билки 
  • 1 супена лъжица доматено пюре 
  • Сол, пипер 
  • 200 г  булгур (изплакнат и отцеден) 
  • 400 мл зеленчуков бульон 
  • Пресен магданоз 
  • Настърган чедър (по избор) 
Начин на приготвяне: 
  1. Загрейте фурната до 200 ° C. 
  2. Изплакнете, разполовете и махнете семките от всички чушки. Поставете ги върху тава за печене (с отворена страна нагоре), поръсете с малко зехтин и щипка сол и след това печете 10 минути. Извадете от фурната и оставете да се охладят. Дръжте фурната включена, но намалете до 180 ° C. 
  3. През това време запържете наситнения лук в зехтина, докато омекне. След това добавете телешката кайма и я разчупете с лъжицата си, така че да получите равномерни малки парченца. Пържете 5 минути при непрекъснато бъркане. 
  4. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете сухите смесени билки и разбъркайте с доматеното пюре. 
  5. Добавете изплакнатия и отцеден  булгур, като разбъркате добре, така че всичко да се смеси, и след това добавете зеленчуковия бульон. Включете котлона на слаб огън и оставете да къкри 10 минути, докато булгурът поеме всички течности. 
  6. Сложете лъжица телешко месо и булгур във всяка половинка чушка и поставете за печене в тавата. 
  7. Печете чушката за 10 минути при 180 ° C. 
  8. Сервирайте веднага  обилно поръсени с настърган кашкавал /чедър/ и малко пресен магданоз. 
71,99 лв‎ (€ 36.81)
(€ NaN)

calories 0 kcal
totalFat 0g
totalCarbohydrates 0g
protein 0g
Lauren Dawes
Lauren Dawes Сценарист и редактор

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

Свързани публикации