Отидете в начална страница
recipes

Кесадия с Пуешко и Авокадо

Кесадия с Пуешко и Авокадо
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Придайте на вашата коледна пуйка мексикански привкус

Чудите се как да използвате остатъците от пуйка след празниците?

Не се притеснявайте, ние сме тук, за да ви помогнем да се възползвате максимално от това месо с тази проста рецепта, особено след всички тези печени картофи и брюкселско зеле.

Тези кесадии са хит за всяко семейство или чудесна алтернатива, ако сте поканени  на гости и не искате да отидете с празни ръце.

Пoрции 4

Съставки:

  • 1 супена лъжица. 100% кокосово масло
  • 8 обвивки от тортила от пълнозърнест продукт
  • 150 г чедър с ниско съдържание на мазнини (настърган)
  • 200г варена пуйка (грубо нарязана)
  • 2 бр. авокадo (нарязани)
  • 100 г нискомаслено фета сирене
  • Кориандър

По желание:

Метод

1) Загрейте малко количество олио (вероятно около чаена лъжичка) в голям тиган и след това добавете обвивка от тортила.

2) Равномерно поръсете слой настърган чедър върху тортилата и оставете да се разтопи малко (това трябва да отнеме около минута).

3) След това поставете четвърт от пуешкото, фета и половината нарязано авокадо върху чедър сиренето. Поръсете с кориандър и след това покрийте с друга тортила.

4) Оставете да се готви за около минута, след което обърнете тортилата, за да се готви от другата страна. Удобен съвет за това е да покриете тортилата с голяма чиния и след това внимателно да обърнете тигана с главата надолу, така че тортилата да излезе на чинията - тогава можете просто да я плъзнете обратно.

5) Гответе още няколко минути, така че кашкавалът да се разтопи и пълнежът да се разточи горещо през целия тиган.

6) Прехвърлете в топла чиния, покрийте с фолио и повторете с останалите съставки, докато имате четири пълни, вкусни и топли кесадии

7) Нарежете  на четвъртинки и сервирайте със салса и по желание може да добавите сос Барбекю или Сладко Кисел вкус на Myprotein

Насладихте ли се на тази коледна рецепта? Опитайте тези следващи ...

Калории  602 Въглехидрати 46 гр. Протеин 40гр. Мазнини 28гр.

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein