Отидете в начална страница
Nutrition

5 причини да не пиете през януари

5 причини да не пиете през януари
Claire Muszalski
Регистриран диетолог3 години Ago
Вижте профила на Claire Muszalski

Отново е онова време от годината, когато си поставяме нови цели. Изяли сте огромни количества храна, целият закупен коледен алкохол е пресушен и всички започват да говорят за новогодишни цели.

Една от най-често срещаните цели, с която хората започват годината, е да си обещаят да се въздържат от алкохол през месец януари. Това означава, че сте си потавили за цел избягване на употребата на алкохол през целия месец. Знаем, че за някои  предизвикателството е голямо, дори и да не пиете алкохолни напитки често, но тази цел може да бъде и невероятно полезна и ще започнете блестящо годината си, ако успеете да я постигнете.

Ето нашите 5 причини да опитате

1)Ще спите по-добре

Алкохолът може да повлияе на съня ви, да ви попречи да заспите дълбоко, да ви накара да се будите през цялата нощ и често рано сутрин. Така че, ако се впуснете в това предизвикателство, ви ще можете да се наспивате много по-добре и да се оттървете от тъмните кръгове под очите.

2)Ще имате повече енергия

Разбира се, с повече сън ще имате повече енергия. Онова мързеливо усещане, което изпитвате сутрин след като сте изпили няколко чаши предишната нощ, може сериозно да попречи на важни ежедневни задачи, като ходене на фитнес. И тъй като толкова много от нас искат да влязат в добра форма като част от новата година, ще ни трябва цялата енергия, която можем да получим.

3)Ще спестите пари

Вероятно вече знаете колко скъп е алкохолът. Ако сте фен на скъпия алкохол, може да спестите огромно количество пари, като останете трезви един месец. Само помислете за всички неща, за които бихте могли да похарчите допълнително събраните пари!

4)Отслабване

Алкохолът има много калории. А една или две нощи на пиене всяка седмица, биха могли да развалят напредъка ви във фитнеса много по-бързо отколкото предполагате.

Вероятно не е нужно да ви напомняме за това, но след като сте пили, сте склонни към огладняване и вероятно ще хапнете много повече, отколкото обикновено. На всички ни се е прияждало вкусна пица от време на време след празнична нощ, но ако искате да отслабнете, изключването на алкохол и тази среднощна закуска може да бъде най-доброто начало на новата година и новото ви аз.

5)Ще започнете ударно целите си за новата година 

Започнете новата година на висота с огромно постижение, като ограничите или напълно се въздържате от алкохол през целия месец януари. Постигането на цел като тази в самото начало на годината може да ви даде тласък да продължите да изпълнявате другите си задачи. След като постигнете успеха на въздържанието през януари, няма да имате проблем да отметнете още няколко от новогодишните си цели.

Заключение

Ако си търсите ново предизвикателство, то това е идеалният начин да постигнете и подобрите фитнес целите си. Въздържанието от алкохол ще ви спести малко допълнителни разходи и ще ви подтикне да продължавате напред право към следващите си амбиции.

Също така ще имате самочувствието, че сте постигнали първата си цел и през останалата част от годината и надграждате постиженията си постепенно.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Claire Muszalski
Регистриран диетолог
Вижте профила на Claire Muszalski

Клеър е регистриран диетолог чрез Академията по хранене и диететика https://www.eatright.org/ и сертифициран от борда здравен и уелнес треньор чрез Международния консорциум за здравно и уелнес коучинг. Има бакалавърска степен по биология и магистърска степен по клинична диететика и хранене от Университета в Питсбърг. Говоренето и писането за храна и фитнес е в основата на етоса на Клер, тъй като тя обича да използва опита си, за да помогне на другите да постигнат своите цели за здраве и тонус. Клеър също е сертифициран инструктор по колоездене на закрито и обича психическия и физически тласък, който получава от редовни курсове и йога. Когато не поддържа фитнес, тя се радва на спортните екипи на родния си град в Питсбърг или готви за семейството си в кухнята. Научете повече за опита на Клер тук

myprotein