Отидете в начална страница
training

Как да разнообразим кардиото | 5 тренировки, които не включват бягане

Как да разнообразим кардиото | 5 тренировки, които не включват бягане
Monica Green
Писател и експерт1 година Ago
Вижте профила на Monica Green

В днешно време все повече хора работят седнали в офис или вкъщи. Това може да е основна причина за ниска физическа активност, а тичането за здраве със сигурност не е подходящ начин за движение за всеки. Знаем, че тичането навън или на пътеката във фитнеса може да стане скучно и монотонно.

Със сигурност е добра идея да тичате, когато можете, но е хубаво да опитвате нови неща от време на време. Това ще ви помогне да предизвиквате тялото си и да се наслаждавате повече на спортуването. Разбира се, ако все пак искате и обичате да тичате можете да се присъедините към местна група по спортно тичане или лека атлетика.

 

  1. Танци Дори да не се чувствате много уверени в танците, те са чудесна кардио тренировка и често изискват използването на основни мускулни групи. Независимо дали бихте предпочели да си пуснете музика в кухнята и да потанцувате половин час сами или да се включите в група по танци, във всеки случай ще се изпотите и раздвижите. Освен това сме сигурни, че ще се чувствате по-добре и по-усмихнати.
  2. HIIT Не e тайна за никого, че HIIT тренировките ще ви изцедят и изпотят (в добрия смисъл). Бързите и интензивни кардио движения са идеални за тези от вас, които не обичат тичането. Те ще ангажират съзнанието и мисълта ви чрез различните упражнения и стимулиране на цялото тяло.Може да бъде доста трудно да се мотивираме да правим HIIT тренировки, защото те определено са тежки. Въпреки това сме убедени, че всички искат да се предизвикат под някаква форма, а включването на една HIIT сесия в тренировъчния ви план ще ви помогне да постигнете по-голям прогрес.Опитайте да направите HIIT тренировка у дома, ако имате 20 минути време.
  3. Скачане на въже Тук нямаме предвид да прескочите тренировката си за деня, а да опитате да скачате на въже, където изберете за подходящо.Няколко минути скачане на въже ще ви накарат да се замислите как е било възможно да скачате толкова продължително и енергично като деца. Въпреки това, една трудна тренировка винаги носи удовлетворение след това, нали така?Можете да скачате в интервали с различен интензитет, например 30 секунди действие, 30 секунди почивка или можете да скачате до отказ, но го правете внимателно и не преминавайте границите на възможностите на тялото си.Също така, се пригответе за осезаема мускулна треска на следващия ден.
  4. Колоездене Ако имате колело, изкарайте го навън и направете няколко обиколки с него. Колоезденето е един от най-добрите форми на кардио тренировка, която ще развие у вас издръжливост и мускулатура на краката.Предизвикайте се, като си изготвите по-дълги маршрути, когато сте готови за това или сменяйте маршрута, по който каратe всяка седмица, за да сте сигурни, че се предизвиквате достатъчно добре, за да можете да напредвате.Независимо дали ще използвате истинско колело или велоаргометър, можете да постигнете много добри резултати, ако започнете още днес. Може скоро да забележите, че новото предизвикателство ви кара да се чувствате още по-амбицирани да изпълнявате тренировките си.
  5. Бокс Една от най-подценяваните кардио тренировки е бокс. Не трябва да сте Антъни Джошуа или Тайсън Фюри. Дори една тренировка по бокса за начинаещи ще ви изпоти и раздвижи.Не е нужно да си купувате скъпа екипировка, която вероятно няма да ползвате като начинаещи. Препоръчваме ви първо да опитате да направите една сесия и след това да решите дали ви харесва,Но ако сте се отегчили от монотонното кардио, бокса гарантирано ще внесе нови емоции, качества и предизвикателства в тренировките ви.

Заключение

Има толкова много начини да разнообразите кардиото и да го направите по-изискващо и предизвикателно според физическите си възможности. Когато сте в настроение за един добър и раздвижващ танц или искате да направите малко по-интензивна тренировка като HIIT, не трябва да се ограничавате само с тичане в квартала.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Monica Green
Писател и експерт
Вижте профила на Monica Green
myprotein