Отидете в начална страница
recipes

Високопротеинова пица с барбекю сос и пилешко с под 500 калории 

Високопротеинова пица с барбекю сос и пилешко с под 500 калории 
Lauren Dawes
Сценарист и редактор1 година Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Тази рецепта е съобразена с макросите ви и можете да я хапнете по всяко време.  

Благодарение на @jalalsamfit ще можете да се насладите на тази вкусна и изкушаваща пица с пиле през всеки един ден от седмицата, независимо от тренировъчния ви режим.  

Ще ви трябва една тава и нашият барбекю сос без захар. Това я прави супер лека алтернатива на птиците от заведенията за бързо хранене, които често са тежки и не здравословни. Всяко парче от нашата пица съдържа впечатляващите 56 г протеин на порция.  

Ключът към в към направата на вкусна пица са продуктите, които ще използвате за нея. Нищо не може да надмине класическата комбинация от добре овкусено пилешко, хрупка, пресен червен лук и разтопена моцарела. Знаем, че само мисълта за всичко това ви кара да огладнявате.  

Когато подготвите всичко, отнема само 10 минути да я изпечете във фурната, което означава, че ще имате една бърза опция за вечеря през седмицата.  

Порции 1 

  

Съставки  

  • 1 Бял ливански хляб (Може да използвате и други видове, но калории те могат да варират)  
  • 30 г сос Барбекю без захар  
  • 20 г лют сос  
  • 1 плешка гърда (приблизително 140 г сурово тегло)  
  • Овкусете според личните си предпочитания (препоръчваме ви комбинация от сол, черен пипер, червен пипер и чесън на прах)  
  • 30 г ниско маслена моцарела (настъргана)  
  • 1/2 червен лук (нарязан)  
  • 1 пресен лук (нарязан)  

  

Начин на приготвяне  

  1. Предварително загрейте фурната на 180С. 
  2. Пригответе соса като смесите барбекю соса без захар и лютивия сос до получаването на хомогенна смес. След това оставете настрани.  
  3. После сгответе пилешките гърди на средна температура за около 5 минути на всяка страна. Винаги проверявайте дали пилешко то е добре изпечено отвътре, без да има сурова част.  
  4. Накъсайте пилешкото след като е сготвено с две вилици. Това е най-лесният начин да го накъсате на ленти. 
  5. Добавете половината от барбекю соса и разбъркайте добре месото. Използвайте останалата част от соса, за да нанесете равномерно като основа на блата за пица.  
  6. След това, покрийте блата с много настъргана нискомаслена моцарела и добавете пилешкото месо и нарязания червен лук.  
  7. Изпечете за 7 минути н 180С. 
  8. След като пицата е готова, добавете нарязания пресен лук и ако желаете може да сложите още от барбекю соса. Вече е готова да й се насладите! 

Хранителна информация

Калории418
Общо мазнини9g
Общо въглехидрати31g
Протеин56g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein