Отидете в начална страница
supplements

Добавки за изграждане на мускули у дома | Експертни съвети за хранене

Добавки за изграждане на мускули у дома | Експертни съвети за хранене
Jack boardman
Писател и експерт4 години Ago
Вижте профила на Jack boardman

По-рано разгледахме подходите, които можете да предприемете, за да поддържате напредъка на фитнеса си у дома, но сега въпросът е как да извлечем максимална полза от хранителните суплементи и добавки у дома?

Знаем, че се притеснявате от загубата на толкова добре спечелената мускулна маса, затова съставихме списък с най-важното, така че да продължите да се поддържате и да засилите напредъка си.

Основите Основите на напредъка в изграждането на мускули не са се променили - от значение е да умеете да се фокусирате върху напредването в интензивността на тренировките и адекватното възстановяване.

Адекватният сън, управлението на стреса, диетите с по-високо съдържание на протеини и фокусираният върху изграждането на мускули калориен прием (както и фокусът върху предимно хранително-пълноценни и каюествени храни като плодове и зеленчуци) ще ви тласнат към пътя на вашите цели. Усъвършенстването на рутината на вашите добавки обаче може да ви отведе „над пика“ и, дори ако е само с няколко процента по-добър от алтернативата. Като пионери в прогреса няма нищо, което да ни донесе повече радост, отколкото да ви помогнем да притежавате напредък, особено в тези по-предизвикателни времена.

Ще ви запознаем с нашите любими добавки за изграждане на мускули и ще предложим съвети как можете да ги използвате, за да оптимизирате тренировките си у дома и да избутате телесната си композиция до следващото ниво

1. Протеин на прах Не е изненада с първия ни избор ... протеин на прах! Една от малкото храни, на които всъщност бихте могли да дадете заглавие „супер храна“ без колебание. Това е калорично ефективен източник на протеини, което означава, че осигурява всички градивни елементи, необходими за поправяне и насърчаване на развитието на по-чиста мускулна маса. Мнозина смятат, че протеиновите прахове се използват само около и по-точно след тренировка. Докато протеинът (било то Whey суроватка или веган алтернатива) може да подобри възстановяването и адаптацията след тренировка, включването на праха в други хранения презденя може да помогне не само да управлявате глада, но също така да подобрите телесния състав и дори енергийните си нива.

Добавянето на лъжичка към вашия овес за закуска или разбиването на лъжичка прах с вода или мляко и добавянето на малко замразени плодове за вкусна, питателна закуска са само два примера за това колко гъвкав може да бъде приема на тази добавка.

Това е страхотно допълнение към вашия стак за изграждане на мускули и като цяло наистина прави постигането на вашите цели просто толкова безпроблемно и без стрес.

2. Креатин Следващата ни препоръка също не е за подценяване: креатин монохидрат. Той е не само чудесен за запазване на мускулите (за които говорихме и в предишната ни статия), но и за натрупване на мускули също. Също така може да помогне за подобряване на тренировките, както и на когнитивните умения (което ви позволява да се съсредоточите по-добре върху вашата сесия) . Това означава, че ще можете да се възползвате максимално от всяка тренировка.

3. Предтренировъчни тренировки (със и без кофеин) Добавките преди тренировка са пълни със съставки, предназначени да извлекат максимума от вашата сесия (както и да допринесат за възстановяването и адаптацията след тренировка също). Добавките ни за преди тренировки са разработени с препоръки за дозиране. Заредени със съставки, които спомагат за подобряване на кръвния поток (като l-цитрулин), които ви позволяват да увеличите времето / повторенията до изтощение (бета-аланин) и дори да увеличите мощността (бетаин безводен), за да достигнете максимум ефективност. Кофеинът е страхотно допълнение преди тренировка с цял набор от предимства, вариращи от увеличено изгаряне на калории до подобрени резултати. Ако не можете да понасяте добре кофеина около упражненията, тогава сме проектирали алтернативни продукти преди тренировка без този стимулант.

4. Общо здравословно състояние Вашето здраве влияе върху упражненията ви, точно както упражнението се отразява на вашето здраве. Искате ли да можете да дадете всичко в тренировките си? Е, трябва да се чувствате най-добре, нали? Няколко от любимите ни добавки за генерално благосъстояние и подобряване на здравето са:

Витамин D Витамин D е невероятен. Ако има една добавка, която да се препоръча на всеки, това ще е витамин D. Той помага при всичко - от плътността на костната маса до засилване на имунитета.

Омега-3 Полиненаситени мастни киселини Постигането на постоянен адекватен прием на омега 3 може да бъде изключително полезно за поддържането или подобряването на здравето ни. На много от нас липсват адекватни нива на омега-3 в нашата диета и затова включването на допълнителена добавка може да има много полза.

Мултивитамин Мултивитамините придобиват малко лоша репутация. Голяма част от тази критика вероятно произтича от очакванията. Мултивитамините служат повече като диетична „предпазна мярка“, която улавя всички възможни недостатъци, които могат да възникнат от недостиг на необходимия прием на макронутриент. Те могат да бъдат особено полезни за онези от вас, които може да са във фаза, насочена към загуба на мазнини и са по-ограничени във приема на храна. Не е задължително да подобрят здравето ви, ако вече сте здрави, но може да ви помогнат да го поддържате.

В заключение Използването на максимума от тренировките у дома започва от основите - сън, управление на стреса, програмиране на упражнения и адекватен хранителен прием. След това можете да подобрите резултатите от тренировките си с правилния набор от добавки. Постоянно включване на няколко от тези предложения в ежедневието ще ви помогне наистина да повишите способността си да трупате мускули и да подобрите телесния си състав. Това, че си у дома, не означава, че не можеш да напреднеш.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Jack boardman
Писател и експерт
Вижте профила на Jack boardman

Джак е фитнес и хранителен писател, който е специализиран в вдигане на тежести, бокс и MMA тренировки.

myprotein