Отидете в начална страница
Nutrition

5 одобрени от диетолог закуски,подходящи след тренировка

5 одобрени от диетолог закуски,подходящи след тренировка
Shannah Hatch
Писател и експерт3 години Ago
Вижте профила на Shannah Hatch

На който пръв е хрумнала идеята за ядково масло, определено е гений. Фъстъчено масло, масло от кашу, бадемово масло, масло от орехи – става въпрос за ядки , а не за дървения фурнир за направата на кухненски плот у дома.

Но колкото и да обичаме фъстъчено масло върху препечен хляб, понякога е хубаво да променяме малко рутината си. Със сигурност не искаме и да ни омръзва точно този хранителен продукт, така характерен в диетите ни! Затова търсим да я заменим за нещо също толкова вкусно и питателно.

Събрахме заедно някои от нашите най-добри закуски, които не включват ядки.

Независимо дали това е така, защото не сте фен на ядките, желаете да разширите репертоара си за закуска след залата за фитнес или просто търсите различна вкусна закуска, която да побира вашите ежедневни макроси, ние ви предлагаме една от тези идеи за закуски и може би просто ще намерите своята, която да заема първо място и да измести любимото ви фъстъчено масло върху препечен хляб.

1. Замразено кисело мляко

Разбира се, то обикновено се свързва с лятото и горещите вълни, но ако търсите нещо повече от просто купа кисело мляко, защо не превърнете купата си в замразена наслада?

Гръцкото кисело мляко осигурява щедра порция протеин и лесно се овкусява с плодове, за да отговаря на вашия вкус. Съдържанието на естествени мазнини в киселото мляко варира от марка до марка, така че задължително ще намерите гръцко кисело мляко, което отговаря на вашите макро цели.

Подберете плодове с по-ниско съдържание на въглехидрати, като ябълки, банани и круши, така че в зависимост от вашите предпочитания има много възможности за ароматизиране на вашето замразено кисело мляко.

2. Картофена салата

Първоначалната ви мисъл може да е „уау, консумацията на протеини ще бъде заличена от въглехидратите в картофа“, но не се страхувайте. Имаме своята тайна.

Обичаме да смесваме нашата картофена салата със сварени яйца. Използвайте нискомаслена майонеза за салатата, ако съблюдавате приема на мазнини, и гарнирайте с нарязан зелен лук за естетическа красота.

Ако търсите още повече протеини след тренировка, нарежете и малко постни колбаси и ги добавете към картофената салата. Обещаваме, че няма да съжалявате за тази на пръв поглед странна комбинация.

3. Мъфини

Той се прави не само бързо, но може да бъде коригиран и според вашите макро цели, без да нарушавате хранителния си режим. Независимо дали сте фен на шоколадова торта, ентусиаст на кифли с ябълки или любител на бисквитките, мъфините могат да са разнообразни както по вкус, така и по хранителни вещества.

Те се съчетават перфектно с порция плодове. Плодовете могат да се добавят направо в тестото или сервирани върху мъфина.

Лесно преносима закуска, което ги прави страхотни за хапване в движение след фитнес залата, ако сте си ги приготвили предварително.

4. Брускети с риба тон и авокадо

Рибата тон може да не е най-естетичната храна, но със сигурност е вкусна и питателна! Въпреки че консервеният тон не се зачита за седмичната ви доза мазна риба, тя е пълна с протеини, което я прави вкусна закуска.

Здравословните мазнини в авокадото допълват вкусовете на рибата тон перфектно и когато се комбинират с брускети, вие имате кремообразна, хрупкава закуска, която изпълва кутиите ви за възстановяване след фитнес.

Имайте предвид, че когато избирате вашите брускети, стремете се към пълнозърнести, за да подобрите приема на фибри. Това също ще ви накара да се чувствате сити по-дълго време, както и да поддържате червата си изключително здрави.

5. Печени кифли от зеленчукови яйца

Подобно на тортата с халба, мъфините с яйца правят идеално преносимата закуска, която е подходяща за пътуване след тренировката във фитнеса. Мъфините с яйца остават непокътнати доста добре и могат да бъдат променени според вашия личен вкус и предпочитания.

Смятаме, че тези кифли действат чудесно, когато се смесват с печено зеленчуци, но дори можете да добавите източник на месо, за да увеличите приема на протеини и да използвате белтъци за намаляване на съдържанието на мазнини.

5. Веган мъфини, със запечено яйце

Подобно на обикновените, мъфините с яйца са идеално преносимата закуска, която е подходяща за пътуването след тренировката във фитнеса. Мъфините с яйца остават непокътнати доста добре и могат да бъдат модифицирани според вашия личен вкус и предпочитания.

Смятаме, че те действат чудесно, когато се смесват с печени зеленчуци, но дори можете да добавите към тях и източник на месо, за да увеличите приема на протеини и да използвате белтъци за резуциране съдържанието на мазнини.

И помнете:

Макар че изброихме само 5 примера за леки закуски, които ще помогнат на вашата сесия за зареждане след фитнес, има безброй други, които не са свързани с фъстъчено масло.

Разбира се, няма нищо лошо в това да ядете фъстъчено масло след всяка тренировка, но знаем, че е хубаво да разнообразявате диетата си и да пробвате нови неща от време на време.

Ако искате да добавите ядково масло към вашата закуска след тренировка, тези идеи могат лесно да бъдат заменени, за да включите любимото си ядково масло.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Shannah Hatch
Писател и експерт
Вижте профила на Shannah Hatch
Сана Хач започва кариерата си в областта на храненето, след като посещава семинар на 'Farm to Fork'. В момента работи като диетичен работник, осигуряващ хранителни насоки и подкрепа в NHS. Преди това тя е работила за създаването на нови хранителни продукти и добавки. Най-приятният й опит в обучението включва засенчване на други здравни специалисти и присъствие на разговори по редица въпроси като връзката между нашата диета, женските хормони и спорта. Сана е участвала в много доброволчески възможности, включително работа с банки за храни, водещи семинари за спортно хранене и участие в пробни проучвания. Тя се надява да продължи да прави разлика в индустрията, като обучава и си сътрудничи с други, за да насърчи доброто хранене.
myprotein