Отидете в начална страница
recipes

Протеинова ябълкова торта в чашка | Десерти, които можете да направите в микровълновата

Протеинова ябълкова торта в чашка | Десерти, които можете да направите в микровълновата
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Тази ябълкова торта с подправки е истински топъл зимен десерт. Харесва ви или не, зимата определено е все сред нас, но поне това означава, че можем да се възползваме напълно от класическите комбинирани сезонни аромати като сладка ябълка с канела и индийско орехче. Да, на тази рецепта няма да устоите по отношение на вкус и текстура, но и кухнята ви ще ухае невероятно. А само с 1,6 г мазнини на порция и впечатляващите 21 г протеини, това сладко лакомство, ще ви накара да спрете да се въздържате. Когато вечерите са толкова тъмни и самотни, препоръчваме ви да се насладите на тази вкусна плодова торта във форма за мъфин, удобно настанени на вашия диван. Ето как да си я направите:

Съставки: • 2 супени лъжици мляко • 1 супена лъжица кленов сироп • 1 лъжичка oвесени ядки (ванилия) • ¼ ч.л. бакпулвер • ½ ч.л. смесена подправка /индийско орехче и канела/ • 1 малка ябълка (обелена и нарязана на кубчета)

Начин на приготвяне: 1. Добавете млякото, кленовия сироп, инстантния овес, бакпулвера и подправките във форма за мъфин, подходяща за микровълна и разбъркайте добре с вилица. 2. След като сместа е напълно комбинирана, добавете нарязаните на кубчета ябълкови парченца и ги разбъркайте. 3. Сложете в микровълновата за 90 секунди при 800 вата. Времето може да варира в зависимост от вашата микровълнова фурна, затова препоръчваме да следите тортата ввъ формата през цялото време ‐ тя трябва да се издигне, но ако започне да бълбука над ръба, спрете микровълновата фурна и я оставете да престои няколко секунди. Краищата ще започнат да се отдръпват от страните на формата. 4. Извадете от микровълновата и оставете да се охлади поне две или три минути преди ядене. Поръсете с канела на прах и ако се поддадете на изкушението сервирайте с капчица сметана или кисело мляко. Хранителна информация: Калории ‐ 251 Мазнини ‐ 1.6 гр Въглехидрати – 40 гр Протеин – 21 гр

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein