Отидете в начална страница
Nutrition

Пет съвета как да избегнете болките в гърба при работа от дома

Пет съвета как да избегнете болките в гърба при работа от дома
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Прекарвате ли много време сгушени с лаптопа на дивана? Млади сте, но ви се струва, че кръстът ви е като на седемдесет годишен човек? Да, това наистина не трябва да е така. Но добрата новина е, че има няколко малки неща, които можете да направите, за да  чувствате гърба си на възрастта на която сте и без излишна болка, само защото сте принудени да работите от вкъщи.

Последвайте няколко от тези съвета и за нула време ще се почувствате по-добре. Усещането ще е много по-безболезнено.

1)Започнете деня с разтягане 

Мисълта „не искам да ставам от леглото“ не е най- подходящата. Открийте рутина, която ви харесва и отделете 5 минути сутрин, за да разтегнете всяка част на тялото.

Това определено ще помогне на гърба ви в дългосрочен план и ще настрои ума ви за предстоящия ден. За допълнително въздействие направете си топла вана, за да разпуснете напрежението в долната част на гърба.

2)Движете се по време на работа 

Движението по време на работа, ще ви помогне да се уверите, че гърбът ви не се чувства така, сякаш е смазан в края на деня. Навсякъде, където работите, осигурете достатъчно опора за гърба си. Например, уверете се, че не сте се облегнали изцяло само на облегалката на дивана, а имате достатъчно възглавници, които да поддържат гърба ви в подходяща изправена позиция.

Също така може да бъде от полза да отделите половин час, за да работите изправени. Това ще позволи на краката ви да се разтегнат и мускулите ви да работят по-усилено, като отнемат малко от напрежението върху гръбначния стълб.

3)Правете почивки редовно

Правейки редовно почивки от лаптопа си, ще гарантирате, че гърбът ви ще получи така необходимото раздвижване. Ако можете, използвайте тези почивки, за да раздвижите леко тялото си или направете йога почивка в средата на деня. Друга възможност е  просто да направете няколко от любимите си разтягания, които ви карат да се чувствате добре.

Уверете се, че също така се храните правилно по време на тези почивки и пиете много вода, така че мускулите и ставите ви да бъдат добре хидратирани.

4)Излезте на разходка 

Излизането за редовна разходка подобрява мобилността на гърба ви и гарантира, че няма да ви боли от седенето през целия ден. Дори само 15 минути на ден са по-добре от нищо и всички ваши стави и мускули ще ви бъдат благодарни за това. Можете да продължите редовните тренировка с разходка, дори и кратка, ако го правите всеки ден, ще запазите ставите си подвижни и ще поддържате гърбът и кръста си в добра форма.

5)Поддържайте нивата на микронутриенти

Уверете се, че приемът ви на микроелементи е на ниво, което е от ключово значение за поддържане на ставите ви здрави. Има огромно количество хранителни добавки, които можете да приемате, ако смятате, че не получавате необходимите количества от тях само чрез диетата си.

Тези добавки включват вещества, като например различни вариации на глюкозамин, наред с други мултивитамини, спомагащи за  здравето на ставите, опитайте някои от любимите ни тук.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein