Отидете в начална страница
training

ПРЕПОРЪКИ КАК ДА ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ И МОТИВИРАНИ, СТОEЙКИ У ДОМА

ПРЕПОРЪКИ КАК ДА ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ И МОТИВИРАНИ, СТОEЙКИ У ДОМА
Evangeline Howarth
Писател и редактор4 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Ако поради социалната изолация се чувствате малко подтиснати или демотивирани, това е за вас. Попитахме нашата общност какво правят, за да останат позитивни и решихме, че ще споделим най‐добрия съвет с вас. От тренировки до нови умения, вие, сте ни помогнали да създадем непробиваем план за позитивност, който да ни държи всички през следващите няколко седмици. Вижте по‐долу ...

Изградете си навици и дневен режим

Много от вас се опитват да внесат някаква рутина в живота си в момента ‐ изключително разумна идея, ако ни попитате. Независимо дали започвате деня с тренировка или с медитация като начало на работния ден, спазването на рутина, е това което помага на много от вас да се преживеете всеки един ден.

Отхвърлете задачки от листата си-свършете работа

Отлагахте месеци наред, защото просто нямахте време? Е, сега имате предостатъчно ‐ и много от вас трябва да се възползват максимално от това. Ако имате градина, която пренебрегвахте цяла зима – почистете я сега, наближава Великден ‐ разчистете гардеробите и шкафовете си и си гарантирайте домашен уют и чистота. Когато животът забавя темпове за известно време, определено това е подходящ момент да се организирате.

Фокусирайте се върху здравословна и качествена храна

Ако някога не ви е достигало времето да си оправите кухнята, сега е момента. Може да се съсредоточите върху готвенето на вкусни, питателни ястия, които да повишат настроението ви, както и да експериментирате с нови храни. Някои от вас може да отделят време, за да научат всичко за доброто хранене ‐ не забравяйте – здрав дух, в здраво тяло, но не се чувствайте задължени да го правите, правете нещата за развлечение, за да преминете през този труден етап. Животът е труден в момента, така че ако не спазвате диетата си или тренировки за няколко седмици може да се окаже, че точно това е от което се нуждаете, или може би точно обратното – изберете това, което ви се струва подходящо.

Тренировки в домашни условия

Тренировките са страхотен начин да останате заредени с позитивна енергия за остатъка от деня.  За тези от нас , които не ходят на работа ,най-накрая имате чудесна възможност да отделите дори 30 минутки, които са достатъчни, за да се почувствате добре-независимо дали ще направите кратка HIIT сесия за да се енергизирате или медитация-за ментален баланс и хармония. Ако имате нужда от вдъхновение за тренировка, можете да разгледате любимите ни домашни тренировки в Instagram или в блога ни.

Тренировки на ума

Тъй като животът ни се забави, някои от нас се опитват също да забавят и ума си. Такива времена могат да ви накарат да се чувствате доста тревожни, разбира се много от вас се справят с това, като практикуват йога или просто като цяло се опитват да живеят за момента. Вместо да се съпротивляват, някои пренастройват мозъка си, за да приемат ситуацията и максимално да се възползват от нея. Затова не забравяйте да поддържате както физическата, така и умствената сила.

Помечтайте и планирайте живота си след изолацията

Много от вас се усмихват мечтаейки за дните прекарани във фитнеса, навън или отново да прекарвате времето си с приятели и семейството. Със сигурност това ни кара да оценяваме всичко, което бихме могли да направим и всичко което да очакваме с нетърпение, когато това приключи. Един ден всички ще се върнем към обичайния ритъм – да се виждаме с приятели, да пътуваме и да тренираме, така че ако имате известни притеснения или сте носталгично настроени, просто не забравяйте, че това ще приключи!

Оползотворете времето си и научете нови неща или се посветете на любимото си хоби!

Искате да се научите да печете или просто да овладеете нов метод на тренировка? Толкова много неща, използвайте това време, за да придобиете ново умение. От плетене до перфектната стойка за ръце, умението да усвоявате нови знания означава, че можете да си поставяте цели и да се вълнувате от нещо ново, както и да видите как ставате все по‐добри седмица след седмица. Винаги сте искали да се справите с разтеглянето при гимнастика или да научите пианото? Сега е вашият шанс!

Качествено прекарано време в споделена изолация

Независимо дали сте вкъщи със семейството, партньора или домашния си любимец, това е чудесен шанс да си създадете спомени, да се опознаете по‐добре. Много от вас обичат да учат децата си, но извадете от прахта настолните игри, насладете се на груповите видео чатове или просто се притиснете гальовно в козината на вашия домашен любимец. Възползвайте се максимално от това ценно време, за да забавите темпото и да оцените всеки и всичко около вас.

Социални доброволчески дейности

Много от вас помагат на съседите, вършат невероятни задачи като помагат за складирането на стоки в нашите супермаркети и доброволен труд и работа за медицински лица. Много от вас също така се чувстват позитивно, защото знаят, че правят правилното нещо или просто предпазвате другите, оставайки си в вкъщи. Всеки може да направи всичко по силите си, за да се промени към по‐добро, знаейки че това ще ни подтикне да продължим заедно напред по-силни и по-благодарни. Въпреки че ще има възходи и падения, всички сме заедно в това и всеки ден намираме някакви забавни нови неща, които да правим, докато стоим в къщи. Не забравяйте обаче да използвате това време разумно ‐ помогнете на близки и използвайте наличните предпазни маски, за да останете позитивни. Това е скъпоценно време, което ви е дадено, използвайте го максимално, независимо дали за упражняване, учене, наваксване с телевизионни сериали или наслаждаване на времето с любимите хора. И със сигурност мечтаем за този първи ден обратно във фитнеса ...

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein