Отидете в начална страница
recipes

Енергийни барове с мака и кашу | Вкусна рецепта за десерт 

Енергийни барове с мака и кашу | Вкусна рецепта за десерт 
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Тази рецепта за здравословни барчета е перфектна за закуска или за похапване след тренировка.  

Маката на прах е вид корен мака, който е много хранителен, има богат карамелен вкус и перфектно се съчетава с кашуто и какаото. А какъв е бонуса? Тези барчета не могат да са по-лесни за приготвяне.  

Порции: 6-8 барчета 

Съставки 

Матод на приготвяне 

  1. Сложете фурмите, маката, овесените ядки, какаото на прах, разтопеното кокосово масло, солта и половината от кашу ядките в блендер и блендирайте до получаването на лепкава смес. Ако сместа не е с достатъчно добра консистенция добавете малко вода, за да омекне и отново блендирайте (не добавяйте твърде много вода или няма да се получи хомогенно тесто). 
  2. Изсипете сместа в купа и смесете останалата част от кашуто с ръце (така, че барчетата да придобият хрупкавост).
  3. Изсипете сместа в тава, чието дъно да е покрито сфолио. Натиснете сместа, за да прилепне добре към краищата на тавата. Замразете за 30 минути, след това нарежете във формата на бачерта. Лесно е! 
Maca bars

Можете да ги съхранявате в хладилника в контейнер. 

Хранителна информация

Калории262
Общо мазнини13g
Общо въглехидрати31g
Протеин6g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein