Отидете в начална страница
recipes

Фахита торта

Фахита торта
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Не мислехме, че класическата фахита рецепта може да бъде подобрена, докато не направихме този феноменален шедьовър. Забравете за приготвянето по отделно на всяка фахита. Това беше тренд за изминалата 2020 г. Сега всичко е свързано с изграждането на много слоеве крехко и вкусно пиле, свежи чушки и сочно сиренце, което след това можете да нарежете на щедри парчета и да поднесете с много заквасена сметана и салса. Ако това все още не е привлякло цялото ви внимание, тогава не знаем какво би могло?

Порции 5

Съставки

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 пилешки гърди (нарязани)
  • 2 чушки (нарязани)
  • 1 глава лук (нарязан)
  • 2 с.л. подправка за фахита
  • 4 тортили
  • 150 г нискомаслена моцарела (настъргана)

Сервирайте със:  

  • Салса
  • Сметана
  • Кориандър

Начин на приготвяне

  1. Предварително загрейте фурната на 180°C и покрийте дъното на голяма кръгла тава за печене с хартия за печене.
  2. Отделно загрейте масло в голям незалепващ тиган на умерен огън.
  3. Сложете пилешкото в него и го сгответе. Добавете нарязания лук и черен пипер и гответе още 2-3 минути, до омекване. След това добавете подправката за фахита и разбъркайте, за да сте сигурни, че всичко е  равномерно покрито с нея. Гответе още 2-3 минути.
  4.  После подгответе тавата и започнете да изграждате слоевете, като добавите първата тортиля на дъното. Добавете една трета от сместа с пилешкото върху нея, като се уверите, че всичко е равномерно разпределено, след това поръсете с една трета от настърганата моцарела и покрийте с втората тортиля.
  5. Повторете процеса още два пъти, докато се изразходят всички съствки.
  6. Използвайте ръцете си, за да натиснете силно слоевете фахита надолу и след това покрийте тавата с алуминиево фолио. Поставете във фурната да се готви за 15-20 минути.
  7. След като се сготви, внимателно извадете от тавата. За да сервирате, нарежете и се уверете, че има  много салса и заквасена сметана. Пригответе да се почувствате като на седмото небе!
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein