Отидете в начална страница
recipes

Здравословно руло от наденица | Празнични закуски

Здравословно руло от наденица | Празнични закуски
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Опитайте по-здравословен вариант на коледната класика

Кой може да устои на топло руло от наденица, поднесено от фурната?

С тази проста рецепта можете да се вмъкнете в коледните изкушения без колебания и излишни  увеличения на ханша, тъй като сме доукрасили старата рецепта с по-полезни съставки, за да ви предложим по-здравословен вариант на любимата на всички празнична закуска.

Тези рулца са вкусни и изпълнени с аромат, просто малко по-лека версия - идеална за осигуряване на място за всички останали коледни изкушения, нали?

Порции 16

Съставки

  • 12 постни колбаса
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • Хималайска сол и черен пипер на вкус
  • 4 обикновени тортили
  • 40 г кокосово масло (разтопено)
  • Сусам

Екстри:

  • Сос без захар (кетчуп) Мyprotein

Mетод

1) Загрейте фурната до 180 ° C / 350 ° F.

2) Първо в голяма купа изстискайте цялото месо от обвивките на колбасите. Добавете билките и подправките и разбъркайте всички съставки добре с ръце или шпатула.

3) След това разстелете тортиловите опаковки и разделете месото на наденицата по равно между тях, като го поставите по средата на всяка обвивка.

4) Започвайки от долната част на всяко обвиване, използвайте двете си ръце като търкаляте нагоре, докато не се напълни рулото.

5) Нарежете рулото на четири равни парчета - или ако искате рулца наденички, винаги можете да нарежете на по-малки - и ги поставете върху тава за печене.

6) Намажете всяко руло наденица с разтопено масло и поръсете със сусамово семе. След това печете във фурната за 20 минути, докато тортилите се превърнат в леко златисти около краищата.

7) Оставете да изстинат за малко, след което им се насладете топли (или студени, ако предпочитате) с щедра порция сос без захар.

Хранителна информация на порция:

Калории: 149  Въглехидрати  12,4гр.  Протеин 10.3гр. Мазнини: 4гр

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein