Отидете в начална страница
recipes

2 рецепти за овесени ядки с кокосово мляко

2 рецепти за овесени ядки с кокосово мляко
Lauren Dawes
Сценарист и редактор3 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Сервираме ви два вкусни, нови начина да заситите глада сутрин, а още по-хубавото е, че те се приготвят с кокосово мляко.

Има много хора по целия свят просто не могат да се наситят на кокосовото прясно мляко и кокосовата вода и има много причини защо това е така. Те не само са естествено сладки и освежаващи, но също така са пълни с важни хранителни вещества, като витамин С и електролити.

Това ги прави отлична напитка за след тренировка, тъй като може да помогне за бързото хидратиране и попълване на депата на  електролити, които неминуемо губите чрез потта по време на тренировка. Всъщност някои проучвания показват, че дори може да бъде по-ефективен начин за рехидратация след тренировка от обикновената вода.

[su_youtube url="https://youtu.be/YvQpSYXwFyghttps://youtu.be/Y4oz7TXlACY"]

Ние си партнираме с Vita Coco, която е британската марка номер 1 на кокосовата вода. Искаме да ви представим две идеи за сладки и лесни рецепти, които напълно ще преобразят начина, по който сте свикнали да консумирате косовата вода и мляко.

Независимо дали сте в настроение за тази комбинация от шоколад и кокос или искате плодов, тропически вкус, нашите овесени ядки придават усещане за невероятен вкус, за да започнете деня с невероятен старт. Те са заредени с протеини, витамин С, важни електролити и здравословна доза въглехидрати, за да ви дадат енергия.

Всяка рецепта е достатъчна за 2 порции, така че можете да приготвите всичко наведнъж и след това да оставите част в  хладилника за закуска на следващия ден.

Съставки

Шоколад:
  • 75 гр овесени ядки
  • 1 мерителна лъжица Impact Whey Protein (Гладък шоколад) 
  • 200 мл кокосова вода Vita Coco или друга марка
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. шоколадови стърготини
  • 1 ч.л. сушен кокос
Тропически: 

Начин на приготвяне

  1. И за двете рецепти добавете овесените ядки, протеина на прах и кокосовата вода Vita Coco в запечатващ се контейнер или буркан. Ако правите тропическата рецепта, добавете и семената от чиа и оставете да набъбнат.
  2. Разбъркайте всичко добре и след това оставете да се охлади в хладилника за една нощ.
  3. Когато сте готови за хапване, вземете една порция овесена купичка и оставете другата в хладилника за следващата сутрин. Добавете вашите топинги по желание!
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein