Отидете в начална страница
recipes

Ястие със сьомга | Бърза рецепта за пикантна сьомга с каджун и чеснови зеленчуци

Ястие със сьомга | Бърза рецепта за пикантна сьомга с каджун и чеснови зеленчуци
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Бърза рецепта за пикантна сьомга, която ще освежи обяда ви и можете да консумирате до 3 дни след приготвяне.

Тази пикантна сьомга е много лесна за приготвяне и ще издържи в хладилника до 3 дни след приготвяне. В допълнение към това, сьомгата е пълна с Омега-3 мастни киселини, които ще ви помогнат да поддържате и качвате мускулна маса. Супер, нали?

Salmon meal prep

Съставки

  • 3 скилидки чесън (нарязан)
  •  1 лимон (нарязан на тънки шайби)
  •  3 филета от дива сьомга
  •  1,5 с.л. подправка каджун (или за да го направите по ваша интерпретация смесете щипка сол, пипер, чесън на прах, лук на прах, лют червен пипер (cayenne pepper), сладък червен пипер, сушен риган и мащерка)
  •  1 с.л. зехтин
  •  1 с.л. морска сол и черен пипер
  •  180 г кускус (в изсушено състояние)
  •  10-12 стебла от броколи
  •  2 тиквички

Метод на приготвяне

1) Загрейте фурната на 160°C. Изрежете изсъхналите стебла на броколито (около 1 см) и направете тиквичките на спагети с определен за това уред или ги нарежете на тънки лентички. Поставете броколито в дълбока тава и след това покрийте с ред тиквички, чесън и лимон и овкусете с морска сол и черен пипер. Добавете и малко зехтин.

2) Останалият зехтин втрийте във филето от сьомга от двете страни заедно с подправката каджун. След това ги сложете върху зеленчуците така, че частта на сьомгата с кожата да остане отгоре. Печете за 25 минути и след това увеличете температурата до 180°C и печете за още 5 минути докато коричката стане хрупкава.

3) Сгответе кускуса според упътванията на опаковката и след това разделете количеството в 3 контейнера за храна. Разпределете сьомгата, зеленчуците и малко от лимона в трите контейнера и ги оставете да се охладят. Затворете контейнерите и ги оставете в хладилника. Можете да ги съхранявате там до 3 дни. Преди консумация ги затоплете в микровълновата на пълна мощност за 3 минути или докато станат горещи.

Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein