Отидете в начална страница
recipes

Веган фахита | 15-минути фахита с гъби портобело 

Веган фахита | 15-минути фахита с гъби портобело 
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Сигурни сме, че това ще се превърне в любимата ви рецепта за веган фахита, на която да се насладите през уикенда. 

Знаете ли, че гъбите Портбелло са чудесен заместител на месото? Ще ги добавим в тази вкусна рецепта, която можете да приготвите за 15 минути и да й се насладите сами или в компания! Изпробвайте я! 

Вижте макросите в края на статията. Сигурни сме, че ще останете удовлетворени и от тях! 

Искате ли да увеличите приема си на протеин? Можете да добавите бъбрековиден боб за повече протеин, фибри, витамин В1, магнезий и желязо.  

 

Съставки  

Порции: 2 

  • 1 с.л. кокосово масло 
  • 2 камби (нарязани) 
  • 1 бял лук (нарязани) 
  • 4 гъби Портобелло (нарязани) 
  • Подправки за фахитата: ½ ч.л. червен пипер, 1 ч.л. чили на прах, ½ ч.л. чесън на прах, ½ ч.л. куркума 
  • 1 с.л. соев сос 
  • Шепа нарязани халапеньо люти чушки  
  • 6 малки пълнозърнести питки тортиля 

Допълнения (пожелание): 

  • Гуакамоле 
  • Доматена салса 

Метод на приготвяне 

  1. Затоплете голям тиган на среден до силен огън. Сложете кокосовото масло, когато то се стопи, сложете и нарязания лук и камбите. Изпържете ги за 8-10 минути докато зеленчуците омекнат, разбъркайте и добавете подправките. Пържете всичко за още 2 минути като бъркате от време на време. 
  2. Добавете гъбите Портобелло и соевият сос към микса, след това пържете до получаването на златист загар. Това ще отнеме около 4-6 минути.
  3. След като всичко се сготви, затоплете питките тортиля във фурната за около 5-10 минути или в микровълновата на пълна мощност за 30 секунди. Напълнете ги с приготвения микс и поръсете с чушки халапеньо, гуакамоле и салса. Иделано е, опитайте! 

Хранителна информация

Калории439
Общо мазнини15g
Общо въглехидрати35g
Протеин12g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein