Отидете в начална страница
recipes

Пиле по азиатски с фъстъчено масло и сусам | Лесна рецепта 

Пиле по азиатски с фъстъчено масло и сусам | Лесна рецепта 
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Разнообразете начина си на хранене с нашето пиле по азиатски с фъстъчено масло и сусам.  

Peanut butter chicken

Съставки 

За пилешкото: 

За салатата: 

  • 2 краставици (нарязани на дълго или на ленти с белачка)  
  • 2 моркова (нарязани на дълго или на ленти с белачка)  

Дресинг за салатата: 

Сервирайте с:  

  • 30 г (сухо тегло) кафяв/басмати ориз на порция  
 

Метод на приготвяне 

  1. Загрейте фурната на 200°C или 180°C, ако е с включен вентилатор.
  2. Смесете заедно фъстъченото масло, 100 мл гореща вода и портокаловия сок до получаването на гладка смес. След това добавете сиропа, соевия сос и джинджифила. Оставете настрани.
  3. Овкусете и задушете пилешките гърди, като ги изпържите на висока температура в незалепващ тиган за 3 минути от всяка страна. След това сложете пилешкото в касерола или тава и го покрийте с фъстъчено масло.
  4. Изпечете за 20 минути.
  5. Докато чакате, направете дресинг за салатата като смесите заедно сиропа, сусамовото олио и сусамовите семена. След това добавете краставиците и морковите.
  6. Когато пилешкото е готово, разпределете в кутии за хранене и сервирайте със салата и кафяв ориз.

Хранителна информация

Калории489
Общо мазнини20g
Общо въглехидрати39g
Протеин40g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein