Отидете в начална страница
recipes

Шишчета на барбекю по 3 начина | Приготвяне на ястия за барбекю

Шишчета на барбекю по 3 начина | Приготвяне на ястия за барбекю
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Ако искате да подправите менюто си за барбекю, това определено са рецептите за вас. Време е да се поглезите с нещо малко по-вълнуващо от поредната партида хотдог. Времето не винаги е в унисон с плановете ви за барбекю, така че когато имате възможност да запалите въглените, заслужавате да се насладите на нещо толкова специално, като награда за вашите усилия.

Независимо дали правите класическото комбинирано халуми и веган комбо, пилешко месо и чесън, или искате да опитате нещо ново и пикантно - имаме нещо, което да задоволи всички.

1. Шишче от скариди с чили сос и чесън Съставки за 4 порции :

  • 50 мл соев сос
  • 2 с.л. сок от лайм
  • 2 ч.л. Sriracha
  • 2 скилидки чесън (кайма)
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • Сок от лимон
  • Сок от лайм
  • Щипка сол
  • 600гр скариди

Начин на приготвяне: 1) Първо, добавете всички съставки за маринатата в купа и разбъркайте добре, така че сместа да се комбинира правилно.

2) Добавете скаридите, като се уверите, че са напълно покрити в маринатата, и след това оставете да се мариноват за 1 час.

3) След това внимателно нанижете всяка скарида на шишчетата си, нанижете по 4 парчена на всяко.

4) Поставете ги на барбекюто си, докато скаридите се запекат. Те трябва да се превърнат от бледо сиво в наситено розово с хрупкава кожа отвън.

Хранителна информация за порция:

Калории /Белтъчини /Въглехидрати /Мазнини 113/ 21.8 г/ 4.5 г /0.8 г

2. Шишче от пилешки крилца, с мед и чесън

Придайте на пилето си блясъка, който заслужава с тази невероятна чеснова марината. Съставки за 4 порции :

За марината: 3 супени лъжици тъмен соев сос 1 супена лъжица сусамово масло 1 супена лъжица растително масло 3 супени лъжици пчелен мед 2 скилидки чесън (кайма) 1 ч.л. джинджифил (нарязан) Щипка сол

За останалото: 3 пилешки гърди (на кубчета) 1 червена чушка (нарязан на ситно) 1 лук (нарязан на ситно)

Начин на приготвяне: 1) Първо, добавете всички съставки за маринатата в купа и разбъркайте добре, така че сместа да се комбинира правилно.

2) Добавете кубчетата пиле и разбъркайте, за да сте сигурни, че те са напълно покрити в маринатата. Покрийте и оставете да се маринова за 1 час.

3) След това изградете шишчетата си, като редувате маринованите пилешки парченца и нарязания лук и червена чушка.

4) Сложете на барбекю до пълното изпичане - пилето трябва да се превърне от розово в бяло от вътрешната страна. Насладете се!

Хранителна информация за порция: Калории/ Белтъчини /Въглехидрати/ Мазнини 254/ 21.3 г /17.7 г /9.3 г

3.Веган шишчета с халуми Кой казва, че ви трябва месо, за да синаправите специално шишче? Тази комбинация от опушено халуми & веган шишче е класическо комбо меню. Съставки за 4 порции :

За марината: 2 с.л. зехтин 1 супена лъжица риган 1 супена лъжица пушена червена чушка Щипка сол

За останалото: 200 г халуми (на кубчета) 1 тиквичка (нарязана на парчета полумесец) 1 жълта чушка (нарязан на ситно) 400 гр чери домати

Начин на приготвяне: 1)Първо, добавете всичко за маринатата в купа и разбъркайте добре, така че сместа да се комбинира правилно.

2) Добавете халуми, тиквички, черен пипер и чери домати. Оставете да се маринова за 1 час.

3) След това изградете шишчетата си, като редувате всяка от маринованите съставки.

4) Поставете шишчетата си върху решетката за барбекю и печете, докато зеленчуците омекнат и халумито започне да покафенява.

Хранителна информация за порция: Калории/ Белтъчини /Въглехидрати/ Мазнини 248 /12.8 г/ 7 г /19.6g

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein