Отидете в начална страница
recipes

Веган масала с патладжан | Бърза и лесна рецепта за вечеря

Веган масала с патладжан | Бърза и лесна рецепта за вечеря
Lauren Dawes
Сценарист и редактор2 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Новата ни веган рецепта е супер завладяваща експлозия от вкусове и съдържа само продукти от растителни източници. 

Ниал Къркланд ни е приготвил още една прекрасна вечеря с веган съставки като патладжан, за да ни помогне да направим много вкусна масала. Тя е всичко, което бихте искали да бъде едно засищащо ястие.  

Не е за вярване колко е лесна за приготвяне, но ни се доверете, защото сме сигурни, че ще я приготвите повече от веднъж. 

Порции 3 

https://youtu.be/vsuLHcaDikQ

Съставки 

За патладжана: 

За другото: 

  • 1 с.л. 100% Кокосово масло 
  • 1 червен лук (ситно нарязан) 
  • 1 ч.л. чесън 
  • 1 ч.л. джинджифил 
  • ½ ч.л. кимион 
  • ½ ч.л. кориандър 
  • ½ ч.л. куркума 
  • ½ консерва дребни домати 
  • 250 мл зеленчуков бульон 
  • 200 мл нискомаслено кокосово мляко 
  • Шепа нарязан кориандър 

  

Метод на приготвяне 

  • Загрейте фурната на 200°C. 
  • Първо, пригответе патладжана. След това добавете една чаена лъжичка кокосово масло, куркума и кимион към нарязания патладжан и разбъркайте добре.  
  • Изпържете патладжана на висока температура за 10 минути, разбърквайки периодично, за да може да се сготви от всички страни, до леко покафеняване. Ако количеството е твърде голямо, за да се приготви наведнъж, разделете го.  
  • След като патладжанът е готов, прехвърлете го в тава за печене и го сложете във фурната за 15 минути.  
  • Междувременно, затоплете една супена лъжица кокосово масло на голям, дълбок тиган и изпържете червения лук в него за 5 минути.  
  • После добавете доматите от консервата и ги намачкайте добре с лъжица.  
  • Изпържете и тях за 5 минути. Добавете подправките и разбъркайте, а след това добавете и една супена лъжица вода. Разбъркайте отново и оставете да къкри за 5 минути до сгъстяване на соса.  
  • Следва да добавите сготвените патладжани и да разбъркате добре. После добавете зеленчуковия бульон, кокосовото мляко и кориандъра. 
  • Разбъркайте добре и оставете да къкри за 15-20 минути, бъркайки от време на време до сгъстяване на соса.  
  • Сервирайте с ориз басмати и свеж кориандър. 

Хранителна информация

Калории379
Общо мазнини12g
Общо въглехидрати55g
Протеин8g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein