Отидете в начална страница
supplements

Какво съдържа THE Whey PRO? 

Какво съдържа THE Whey PRO? 
Claire Muszalski
Регистриран диетолог2 години Ago
Вижте профила на Claire Muszalski

Най-новата иновация на Myprotein е серията продукти PRO, която е направена със съставки от най-високо качество за най-отдадените от вас. Ако сте човек, който ходи на фитнес почти всеки ден от седмицата и следи макросите, които приема, вие със сигурност знаете колко е важно да се приема протеин от най-високо качество за изграждането на мускулна маса. Не всички видове протеин са еднакви и всички те съдържат различно количество аминокиселини. Нужни са определени аминокиселини за усилването растежа на мускулна маса, а не само неограничено количество протеин. 

Ако сте готови за ПРОфесионални резултати, прочете цялата статия, за да научите повече за ключовите BCAA в THE Whey , с които се отличава от другите ни серии продукти и го правят перфектен за тези от вас, които тренират наистина усърдно. 

 

 

Л-левцин 

Л-левцин е незаменима верижн-разклонена аминокиселина (което означава, че трябва да си я набавяме чрез храната), която има  изключително важна роля в изграждането на мускулна и мастна тъкан, тоест определя процесите които се извършват с мазнините и мускулите.  

Проучвания показват, че Л-левцина е отговорен за регулирането на синтеза на протеин в мускулите и изгарянето на мазнините, за да бъдат използвани под фирмата на енергия за изграждане на мускулна маса. Други изследвания сочат, че Л-левцина подпомага запазването на мускулната маса по време на стрес. Л-левцина е добавка, която способства за запазването на чиста мускулна маса дори в състояние на калориен дефицит, което е перфектно за тези от вас, които искат да намалят мазнините и същевременно да увеличат мускулите.  

 

Л-изолевцин 

Л-изолевцина също е незаменима верижнo-разклонена аминокиселина (BCAA), която трябва да си набавяме чрез храната (или хранителните добавки), защото тялото ни не може да произвежда достатъчно само. Проучвания сочат, че конкретно Л-изолевцина намалява натрупването и състава на мастна тъкан. В допълнение към това Л-изолевцина се подпомага горенето на мазнини и намалява нивата на умора. 

Човек се нуждае от по-малко Л-изолевцин от Л-левцин, правилните количества от тези вещества заедно с Л-валин са от изключителна важност. Когато се комбинира с други BCAA, Л-изолевцина може да спомогне за намаляване на мазнините и едновременно с това запазва мускулната маса.  

 

Л-валин 

Л-валин е третата верижно-разклонена аминокиселина, която регулира синтеза на протеин и образуването на мускулна маса. Въпреки че тялото се нуждае от по-малко Л-валин отколкото Л-левцин и Л-изолевцин, трябва да приемаме всеки от трите верижно-разклонени аминокиселини за постигането на най-добрия синтез на мускулен протеин. 

Когато се комбинират с други незаменими анимокиселини в правилните пропорции, BCAA имат най-полезно въздействие, когато става въпрос за покачване на мускулна маса.  

  

Заключение 

Ако тренирате усилено в залата и сте на диета, трябва да приемате най-качествения протеин за постигане на целите ви. Избирайки THE Whey , който съдържа най-важните верижно-разклонени аминокиселини в оптимални пропорции, което може да е от голямо значение за резултатите, които искате да постигнете. Вие заслужавате PRO предимство. 

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

  1. Duan, Y., Li, F., Liu, H., Li, Y., Liu, Y., Kong, X., … & Yin, Y. (2015). Nutritional and regulatory roles of leucine in muscle growth and fat reduction. Front Biosci (Landmark Ed)20, 796-813. 
  2. Zemel, M. B., & Bruckbauer, A. (2012). Effects of a leucine and pyridoxine-containing nutraceutical on fat oxidation, and oxidative and inflammatory stress in overweight and obese subjects. Nutrients4(6), 529-541. 
  3. Mero, A. (1999). Leucine supplementation and intensive training. Sports Medicine27(6), 347-358. 
  4. Monirujjaman, M., & Ferdouse, A. (2014). Metabolic and physiological roles of branched-chain amino acids. Advances in Molecular Biology2014. 
  5. Santos, C. D. S., & Nascimento, F. E. L. (2019). Isolated branched-chain amino acid intake and muscle protein synthesis in humans: a biochemical review. Einstein (Sao Paulo)17. 
Claire Muszalski
Регистриран диетолог
Вижте профила на Claire Muszalski

Клеър е регистриран диетолог чрез Академията по хранене и диететика https://www.eatright.org/ и сертифициран от борда здравен и уелнес треньор чрез Международния консорциум за здравно и уелнес коучинг. Има бакалавърска степен по биология и магистърска степен по клинична диететика и хранене от Университета в Питсбърг. Говоренето и писането за храна и фитнес е в основата на етоса на Клер, тъй като тя обича да използва опита си, за да помогне на другите да постигнат своите цели за здраве и тонус. Клеър също е сертифициран инструктор по колоездене на закрито и обича психическия и физически тласък, който получава от редовни курсове и йога. Когато не поддържа фитнес, тя се радва на спортните екипи на родния си град в Питсбърг или готви за семейството си в кухнята. Научете повече за опита на Клер тук

myprotein