Отидете в начална страница
OUR AMBASSADORS

Запознайте се с Филида: Активна през деня & Активист през нощта

Запознайте се с Филида: Активна през деня & Активист през нощта
maudet
Писател и експерт3 години Ago
Вижте профила на maudet

На 22 години Филида Суифт отива на доброволческо пътуване до Гана, което променя живота й завинаги. След пътен инцидент в Африка, Филида се събужда, за да види, че половината й лице е срязано. 

Ето как Филида се е справила с промените, които са последвали и как работи, за да промени възприятието на хората с лицеви увреждания по целия свят.

 

 

“Мразех, когато хората ме съжаляват” 

В агония, със счупени кости и рани по цялото тяло, тя е закарана в болница за лечение. Там тя осъзнава, че лицето й е белязано за цял живот и няма как да се скрие. 

Преживяването е било толкова интензивно, че Филида споделя: “чувствах се сякаш никога не се е случило, все едно не бях в тялото си”. Тя си спомня колко е било неприятно чувството, че другите я съжаляват, като са смятали, че тя няма да може никога да се чувства уверена или красива. Това само ме амбицира да им покажа колко грешат, което за нея е “много силна движеща сила в живота”. 

“Белезите ми дадоха цел” 

След първоначалната борба да свикне с белега и етикета, който обществото й слага, Филида започва да говори за нейния опит с благотворителната организация Changinf Faces UK, основана от Джеймс Партридж, който има белези от изгаряне. Джеймс основава Face Equality Internationsl, където Филида сега работа като главен изпълнителен директор. Тя продължава работата си по това да се премахне негативното приемане на хора с лицеви уврежданив и да се говори повече за проблема. 

“Не става въпрос за загуба на тегло; става въпрос постоянно да научаваш нови движения” 

Фитнесът е помогнал на Филида да заобича тялото си отново и през цялата й кариера. Тя тренира максимално по време на всяка една фитнес сесия и това винаги й дава сила. Виждайки на какво е способно тялото й, тя се чувства уверена в себе си. 

Заключение 

Можем да се двъхновим и да научим важни уроци от Филида. Затова ние отбелязваме всичките й постижения и продължителни усилия насочени към приемането на хора с лицеви травми и увреждания. 

maudet
Писател и експерт
Вижте профила на maudet
myprotein