Отидете в начална страница
supplements

Impact EAA — Новост при хранителните добавки

Impact EAA — Новост при хранителните добавки
Evangeline Howarth
Писател и редактор4 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Качвате мускули в продължение на месеци, само за да ги загубите във фазата на чистене? Мислите си, че не е възможно да запазите трудно изградените мускули със следтренировъчен шейк с нула калории?

Impact EAA стимулира изграждането на мускулна маса също както суроватъчния протеин, но без калориите, захарта и мазнините. Ако не сте чували за есенциалните аминокиселини, то ние сме сигурни, че те ще присъстват в кошницата ви за пазаруване до края на тази статия.

EAA са незаменими аминокиселини, което означава, че човешкото тяло не може да ги синтезира само. Незаменимите аминокиселини са градивните частици на вашите мускули. Те могат да бъдат набавени чрез храна или хранителните добавки.

Популярният спортен диетолог и треньор Грант Кох (Grant Koch) разяснява подробностите относно EAA.

Какво представлява Impact EAA?

На първо място, Impact EAA наподобява повече освежаващ сок отколкото кремообразен протеинов шейк. Вкусът на неовкусените есенциални аминокиселини след тежжка тренировка може да бъде неприятен за много хора. Ободрете се с някои от нашите незаменими аминокиселини с вкус на Кола (Cola), Ягода и Лайм (Strawberry Lime) или Тропикал (Tropical) след края на тренировката. Защо е важно да приемаме незаменими аминокиселини? Грант обяснява, че “ако набавим на тялото си всички 9 незаменими аминокиселини в едно хранене, то може да синтезира останалите неесенциални аминокиселини.”

“Наистина е много важно постоянно да набавяте на тялото си незаменими аминокиселини. Ако някои от незаменимите аминокиселини не присъстват в храната, тялото ще разгради част от мускулите, за да си набави необходимите аминокиселини, а вие рискувате мускулен разпад.”

Храна, която съдържа всички 9 есенциални аминокиселини се нарича пълноценнен източник на протеин — нашият Impact Whey Protein е такава хранителна добавка. Грант обяснява, “Impact EAA притежава същия аминокиселинен профил като Impact Whey с добавени верижно разклонени аминокиселини.

Това означава, че Impact EAA също е пълноценен източник на протеин. Това слага край на загубата на мускули и сила за сметка на мазнините. Impact EAA е пълноценен източник на протеин, също като много други храни – какво прави тази хранителна добавка толкова специална ?

Не съдържа калории

За разлика от другите пълноценни източници на белтъчини, като Impact Whey, който съдържа около 100 калории в една доза, Impact EAA не съдържа абсолютно никакви калории. Ако искате да изгорите мазнините или да намалите дневния прием на калории, Impact EAA е най‐добрият избор за вас. Грант споделя, че “продължителен период на калориен дефицит води до мускулен разпад, ако тялото не получава всички аминокиселини, за да предотврати това. Impact EAA ви доставя нужните аминокиселини, но без ненужните калории.”

Не съдържа захар

Impact EAA е отлично допълнение към всеки хранителен режим. Въпреки, че не съдържа никаква захар, овкусените есенциални аминокиселини имат сладък вкус. Сладките храни покачват инсулина и кръвната захар, което води до завишен апетит. Нямате да имате този проблем с Impact EAA.

Не съдържа лактоза

Ако консумацията на млечни продукти ви кара да се чувствате леко подути, то със сигурност няма да имате този проблем с Impact EAA. Това са единствените аминокиселини без лактоза. Единствената лактоза, която е възможно да съдържат, е от случайно смесване, тъй като се произвежда на същото място както и нашият суроватъчен протеин.

Грант пояснява още: “Непоносимостта към лактоза е все по‐често срещана сред хората. Не консумирайте протеини със съмнителен произход и качество.”

Приемът на Impact EAA означава, че вие не правите компромис със здравето си. Набавете си качествени аминокиселини, без ненужната лактоза. Impact EAA може да съдържа следи от лактоза, поради факта, че се произвежда на същото мяс суроватка.

Бързо усвояване

Нашата цел е възможно най‐бързо набавяне на всички основни храниелни вещества след тренировка, затова бързата абсорбация на Impact EAA ги прави перфектния избор. Impact EAA не се усвоява подобно на суроватъчния протеин, аминокиселините навлизат директно в кръвопотока и биват транспортирани към мускулите. Хранителнате добавка е подходящаза вегани. Няма причина да отлагате повече. Есенциалните аминокиселини са подходящи за консумация от вегани. Impact EAA са от изключително важно значение за изграждане на мускулна маса, но те не присъстват в много растителни източници на протеин. Именно това ги прави идеални за всяка веган диета.

Източници на пълноценен протеин като бобовите растения са богати на въглехидрати и ще трябва да изядете огромни количества от тях, за да си набавите достатъчно протеин. Impact EAA улеснява драстично набавянето на нужните количества протеин всеки ден.

Заключение

Impact EAA означава, че повече не е нужно да броите калории от всеки протеинов шейк. Но пък може да сте сигурни, че ще се възстановявате след тренировка, поради бързата усвояемост на есенциалните аминокиселини – и разбира се, без захар и калории.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein