Отидете в начална страница
Nutrition

Скучно ви е? Топ 6 неща,с които да се разнообразите вместо да гледате в телефона си

Скучно ви е? Топ 6 неща,с които да се разнообразите вместо да гледате в телефона си
Evangeline Howarth
Писател и редактор4 години Ago
Вижте профила на Evangeline Howarth

Тъй като няма какво друго да правим, ние седим вътре и з сме залепени за екраните си - проверяваме имейлите, проверяваме социалните медии, проверяваме времето и ни е скучно.

Вместо да се подлудяваме чрез обновяване на браузърите си, нека се освежим, като намерим някои забавни неща, които да правим у дома. От градинарството до игрите има много неща, за да се забавлявате и не е нужно да седите и да гледате екрана, ако не искате, така че е време да станете и да се разнообразите.

1. Отглеждайте плодове или зеленчуци на закрито

Да вземеш домат от собственото си дърво и да го използваш в храната си след тренировка: това е идеал за здравословно хранене.Създайте империя от плодове и зеленчуци в дома си - дори не е нужно да имате градина. Има много растения, които могат да растат и да живеят вътре. Внимавайте обаче, това е проект у дома, който ще отнеме месеци и ще ви трябва известно време, оборудване и изследвания. Все пак можете да поръчате семена, почва и оборудване онлайн на вашата врата, така че никога не е необходимо да излизате от къщата. Това ще ви даде възможност да сте здрави и да сте заети.

Какво може да расте на затворени пространства обаче? За някои прости и малки вътрешни градини: репички, люспи, босилек, магданоз, къдраво зеле или микрозелени растения. Те са пълни с хранителна стойност и са сравнително лесни за отглеждане. Ако искате нещо по-напреднало и разполагате с пространство и ресурси, бихте могли да отглеждате ягоди, картофи или домати вътре и с подходящите условия. Чрез градинарството стартирате здравословен, продуктивен навик през времето си на закрито. Това е чудесен начин да получите микроелементи в диетата си и ако се научите сега, това е нещо, което можете да правите до края на живота си. Представете си колко горди ще ядете храната, която отглеждате - особено като вкусите естествения вкус-много по-различен от този на продуктите в магазина, нали?

2. Гответе нови интересни рецепти

След като отгледате някои пресни плодове и зеленчуци, можете да ги използвате в някои нови рецепти. С цялото това време на вашите ръце можете да се поразвихрите и в кухнята. Има толкова много добра храна от цял свят: не е нужно да са само пиле и броколи или сладки картофи и говеждо месо с ориз. Храна от Югоизточна Азия като тайландско зелено къри или азиатски крилца в сладко кисел сос- съчетават протеин,неустоим вкус и разнообразие от подправки. Ако още не сте го направили, можете да сготвите протеинови палачинки или протеинови браунита накой любим или за цялото семейство например. Наистина експериментирайте с различни съставки и се насладете на преоктрити нови вкусове.

3. Играйте активни игри, които не сте играли, когато сте били дете

Забавлявайте се, защото го заслужавате. Ако имате другар, с когото да се състезавате-без извинения или ако имате домашен любимец-поиграйте заедно. Ако искате игри да играете с децата по време на карантина, ето няколко идеи: Монополи, редене на пъзели,гоненица, криеница и др.Станете и направете нещо малко по-различно.

4. Образовайте се с нещо ново

Четенето е страхотно, но четенето с някаква причина е още по-добро. Има много невероятни фитнес книги, книги служат за самопомощ и книги, които са създадени, за да ви научат как да използвате потенциала си и да се самоусъвършенствате. Ако имате проблем, вероятно има книга, която е написана за него. Прочетете това, което ви харесва и помнете, че това е чудесен начин да се развиете, да научите нови навици и да придобиете знания по дадена тема. Колкото по-уместно е нещо за вас, толкова по-голяма е вероятността действително да се ангажирате с него и да го завършите, така че изберете нещо, което е важно за вас. Нещо, което можете да свържете с целите си. Това може да е свързано с фитнес, финанси или просто готина тема, за която искате да научите повече, така че вземете книга под ръка и почитайте по малко всеки ден , докато не стане навик. Много хора, като Уорън Бъфет и Илон Мъск, казват, че четенето им е помогнало да успеят, така че определено ще ни благодарите по-късно.

5. Научете някои нови техники, свързани с фитнеса

Има много техники, свързани с фитнеса, с които да подобрите времето си прекарано в тренировки. Как да се разтягаме правилно например, как да разнообразим тренировките си , какви нови, предизвикателни упражнения можем да вкараме в режима си или да открием личности ,от които да черпим допълнителна информация, вдъхновение и мотивация. Наистина можете да отделите време за намиране на различни, по-уникални неща, които да научите, за да можете да впечатлите, себе си и човека с когото се самоизолирате. Дори ще има някои умения и таланти, които реално се пренасят към нормалните ви рутинни процедури. На някои може да са необходими седмици или дори месеци, за да овладеят специфични движения, но това ще стане още по-удовлетворяващо, когато най-накрая ги овладеете.

6. Създайте специално място за тренировка във вашия дом

Може да работите на леглото си, но това е нещо като ядене на леглото ви - ще свърши зле. Ако имате малко свободно време и пространство, създайте зона за тренировка, за да се възползвате максимално от времето си прекарано в упражнения. Не е необходимо да е тъмно и потно мазе, изпълнено с щанги и стелажи за клек. Това може просто да бъде зона във вашия апартамент или къща, която използвате за извършване на домашната си рутина. Може би стая, която не използвате, или празно пространство в ъгъла на хола ви. Поръчайте килимче за йога или някои гири, ако нямате такива. Поставете плакат и имайте място, което е посветено на правенето на домашни тренировки. Ако все пак имате място, време и можете да инвестирате пари, това може да е идеалното място за мини зала за домашни тренировки.В заключение: Да седим на телефона си, за да се отпуснем е чудесно, но можем и да прекараме времето си в нещо различно и също толкова ако не и по-полезно. Създайте си закрита градина или фитнес у дома; научете нещо образователно, свързано със сферата на интересите ви или прекарайте времето да поиграете с някой любим човек или космат любимец Свържете се със света вместо с телефона и научете нещо ново.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Evangeline Howarth
Писател и редактор
Вижте профила на Evangeline Howarth

Еванджелин участва в състезателните спортове още от ранна възраст. Tя разбира значението на правилното хранене за подхранване на екстремни и издръжливи спортове, особено поради опита си в Team GBR Squads и капитан и треньор на нейния първи университетски екип.

В свободното си време Еванджелин обича да тича - особено маратони. През уикендите ще я намерите да се занимава с водни спортове или алпинизъм. Любимите ѝ вечери са прекарани в HIIT сесия или клякания във фитнеса, преди да се глези с някаква пикантна храна и тон зеленчуци - yum! Научете повече за опита на Evie тук.

myprotein