Отидете в начална страница
recipes

Домашни бургери с пуешко, чили и лайм | Рецепта

Домашни бургери с пуешко, чили и лайм | Рецепта
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог1 година Ago
Вижте профила на Jennifer Blow

Нашата рецепта за нискокалорични домашно приготвени бургери с чили и лайм ще разнообрази храненията и ще ги направи по-неустоими.  

Можете да ги приготвите сами вкъщи и да ги консумирате няколко поредни дни. Бургерите имат малко калории и мазнини, но са с богати вкус и сме сигурни, че ще ви станат любими. 

Порции 

5 бургера 

turkey burgers

Съставки 

  • 1 ч.л. кокосово масло   
  • 50 г овесени ядки   
  • 40 г пуешка кайма (с 2-7% мазнини) 
  • 1/2 ч.л. морска сол и черен пипер 
  • 1/2 лютив червен пипер или чили  
  • 1 ч.л. чеснова паста (или една скилидка чесън на пюре) 
  • 1/2 малък червен пипер  
  • 1/2 лайм (сока и кората)  

Начин на приготвяне 

  1. Първо загрейте фурната на 180°C. Сложете овесените ядки в блендер и блендирайте.  
  2. Добавете лука, чилито, чесъна и сокът и кората от лайм и блендирайте докато всички съставки са добре смлени. След това добавете пуешката кайма, солта, черния пипер и отново блендирайте.  
  3. Направете 5 кюфтета за бургери с ръце и ги сложете в тава за печене. 
  4. Печете за 15-20 минути.  
  5. Сервирайте със зеленчуци по ваш избор. Може да добавите и зелена салата. 

Хранителна информация

Калории147
Общо мазнини5g
Общо въглехидрати10g
Протеин17g
Jennifer Blow
Редактор и квалифициран диетолог
Вижте профила на Jennifer Blow

Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията. 

myprotein